Nr. 92 (13 iulie 2006)


 Editorial

Mafia vă devansează

autor
Aneta Grosu
Desi sambata, la Guvern, ati invitat toti ministrii si toti ziaristii care au legitimatii redactionale, comunicandu–le franc ca veti face dezvaluiri despre cei mai corupti functionari si despre cele mai corupte institutii de stat, evenimentul a ramas unul obisnuit, marcat si el de specifica lipsa de transparenta de la noi.

Despre ce ati discutat cu usile inchise, in cele circa doua ore in care ziaristii au asteptat cu sufletul la gura sa descopere, la iesire, cel putin un ministru decapitat? Nici un cuvant despre acest episod de dragul caruia, de fapt, au si alergat ziaristii sambata, la Guvern. Au tacut televiziunile Dvs. preferate, dar si posturile de radio care va sunt fidele, lasand necomentat cel mai picant element, produs sambata la Guvern, de parca s–ar fi discutat acolo nu despre coruptie, fenomen ce ne afecteaza in fiecare clipa, ci despre vreun concurs de frumusete nuda, pentru care se cauta sponsori generali.

Intre timp, satisfacuti de atata tacere, ministrii cabinetului Dvs. iubit au rasuflat usurati. Se zice ca, pana in seara, cativa chiar si–au dat o masa festiva, in semn de mare placere pentru toleranta cu care i–ati tratat la Guvern.

In aceste circumstante, coruptia, cu care Dvs. afirmati ca luptati, capata extensiuni neverosimile. La noi, unii cetateni, intelegand cat de formale sunt actiunile de lupta cu coruptia, isi fac propriile retele si opereaza senin din partea CCCEC, din partea MAI, din partea lui Oleg Voronin, a Ministerului Finantelor sau din partea Ziarului de Garda. Nu e o gluma, e un fenomen binecunoscut deja, provocat de caracterul simulat al luptei anticoruptie.

Astazi, agentii economici, mari si mici, sunt, pur si simplu, terorizati de "trimisi" ai inspectoratelor fiscale sau ai CCCEC. Toti vin din partea unor persoane concrete. Pronunta nume de oameni in viata si cer, din partea acestora, tigari, zahar, macaroane, bani, faina sau benzina. E o mafie "confortabila" care opereaza escrocherii, facand trimitere chiar la numele fiului Dvs. (Ziarul de Garda, dar si alte publicatii, a scris despre aceasta, aducand nume de martori si suficiente date concrete).

Sambata, intr–un moment, crezusem ca, la Guvern, in cele doua ore de reuniune de taina, ati incercat, cumva–cumva, sa salvati imaginea familiei, deteriorata de grupuri de mafioti care actioneaza din numele si in numele fiului Dvs. Ministrii prezenti la sedinta au recunoscut ca altul a fost subiectul, dar nu au dorit sa ne comunice mai multe.

Apropo, cu acest prilej si pe aceasta cale anuntam cititorii Ziarului de Garda ca, in casuta tehnica a publicatiei noastre sunt indicate numele tuturor colaboratorilor redactiei. Va anuntam ca nici un angajat al Ziarului de Garda nu delegheaza alte persoane sa discute din partea echipei. Avem un numar de telefon la care puteti verifica orice informatie, inainte de a lua vreo decizie la solicitarea unor persoane ce se dau drept colaboratori ai Ziarului de Garda. Anuntam astfel organele abilitate sa protejeze cititorii nostri de colaboratori contrafacuti.Click aici pentru a vedea
prima pagina a Ziarului de Garda

 Anunt
 Politic

Pactul pe mîna păpuşarilor

imagine

Presedintele Voronin a organizat marti o conferinta de presa indelungata si un furset bogat pentru jurnalisti. In cadrul conferintei, inainte de furset, el s–a dedat unor comentarii speciale pe probleme de istorie, declarand ca un detinator al diplomelor de studii ingineresti si de partid, ca in 1940 Rusia a eliberat Basarabia de Romania.

Redam mai jos inca o data textul Notei ultimative adresate de Uniunea Sovietica Romaniei (preluata din manualele de istorie). Alaturi de aceasta nota plasam si opinia unora dintre cei care l–au votat pe Voronin ca presedinte. Prezentam in final si opinia unicului parlamentar care nu a votat pentru Vladimir Voronin. Continuare

 Sondaj

 Stirea de Garda

 Locuri de munca

Cauti un loc de munca?
Oferi un loc de munca?

Scrie la ziaruldegarda@yahoo.com

— Studenta. Caut un loc de munca in vanzari pentru perioada 15 iunie–15 septembrie, tel. 079074846, Anastasia
— Caut un loc de munca in contabilitate, 22 56 36, Tamara
— Caut de lucru intr-o sectie de ambalare, 513642
— Caut de lucru. Contract de munca peste hotare 0237 71678, Siret, Straseni, Nina
— Caut un contract de munca peste hotare. 775960
— Caut loc de munca in serviciu de paza 569024
— Caut de lucru. Execut sculpturi si picturi. 321162
— Caut un loc de munca in constructie (268)36303, (268)26249 Nicolae Casian
— Caut contract legal de munca peste hotare. 069996715, 740125
— Caut contract de munca in strainatate. Legal si avantajos. 732481
— Detectiv, jurist 079252766
— Caut contract de munca peste hotare lacatus sau constructor 729259
— Caut loc de constructor 287501 (Petru)
— Ore particulare de spaniola. 411843
— Caut de lucru intr-o sectie de ambalare, 771154


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com