Nr. 79 (6 aprilie 2006)

 Cultura

«Opera de trei parale»
La Teatrul "Luceafarul" este estimat pretul vietii in bani si pretul banului in sentimente Continuare 

Pictorii si diplomatii
pentru bolnavii oncologici
O seara de arta Continuare 

Pictorii si diplomatii pentru bolnavii oncologici

Clubul International al Femeilor din Moldova organizeaza un nou un targ al artelor si al binefacerii. In acest an, "Seara de arta" va avea loc la 29 aprilie la Moldexpo, iar mijloacele adunate vor fi donate Spitalului Oncologic din Moldova.

Conceptul acestor seri de arta ii apartine Ambasadoarei SUA la Chisinau, Heather M.Hodges, care este o cunoscatoare si admiratoare a artei si artistilor plastici din Moldova. La acest targ de binefacere au fost invitati 85 de pictori si sculptori de la noi, cu cate patru piese fiecare. Plasticienii isi vor expune operele la vanzare, iar vizitatorii, printre care sunt

reprezentanti ai corpurilor diplomatice acreditate la Chisinau, oameni de afaceri si pasionati de arte, vor alege si vor cumpara ceea ce le place. Persoanele care sunt interesate si isi pot permite sa cumpere o piesa de arta vor participa in acest fel la actiunea de caritate, alaturi de autorii tablourilor, caci 25 la suta din costul operelor vor merge pe un cont special, destinat acestei actiuni de caritate. Organizatorii manifestarii au decis ca aceste donatii sa fie destinate in acest an sectiei de copii a Spitalului Oncologic din Moldova.

Anul trecut, in cadrul unei seri de arta similare, au fost colectate 8000 de dolari care au fost oferite sectiei pediatrie a Spitalului din Floresti. In acest an se preconizeaza o desfasurare mai ampla a acestei serate, cu scopul de a colecta mai multi bani. De buna dispozitie a participantilor se vor ingriji nu doar pictorii, ci si o orchestra de jazz, insotita de o compozitie gastronomica oferita de cativa producatori locali, sub forma de donatie, in timp ce Ambasadorul Marii Britanii, impreuna cu sotia sa, vor achita costul arendei salii. Biletul de intrare va costa 10 dolari sau 130 de lei, acesti banii fiind de asemenea transferati in fondul spitalului.

Alina Radu


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com