Nr. 76 (16 martie 2006)

 Divers

Ecaterina Ajder,
reporterul florilor
Ecaterina Ajder, nu e o "buchetiera" naiva, e un reporter al realitatii, care a gasit o cale tamaduitoare de a rezista conditiilor de creatie in R. Moldova Continuare 

Expresia fetei
si culoarea expresiei
"Voce & Culoare" este denumirea expozitiei de imagini realizata de tinerii fotografi de la Centrul Media, vernisata luni, 13 martie la Casa Presei Continuare 

Expresia fetei si culoarea expresiei

«Voce & Culoare» este denumirea expozitiei de imagini realizata de tinerii fotografi de la Centrul Media , vernisata luni, 13 martie la Casa Presei. Fotografiile contin imagini de la Expozitia de Tineri Vii si Colorati «Voce & Culoare», un eveniment recent organizat de Centrul Media pentru Tineri.

Expozitia de Tineri Vii si Colorati a avut loc vineri, 10 martie, la Chisinau la care au participat circa 50 de tineri. Prin acest eveniment, tineri jurnalisti de la Centrul Media impreuna cu Nicu Tarna, liderul formatiei "Gandul Matei" si–au propus sa ofere un alt exemplu de exprimare a opiniei — body paiting. Ei au incurajat tinerii sa–si exprime opinia si gandurile prin jocul de culori imprimat pe fata si maini. "Vino impreuna cu noi sa te colorezi, sa te distrezi si sa–ti faci auzita VOCEA!" acesta a fost mesajul tinerilor de la Centrul Media, adresat colegilor, parintilor, jurnalistilor, publicului.

Tinerii s–au colorat unul pe altul pe fata si maini, au facut schimb de impresii, au comunicat si chiar si–au facut noi prieteni. Unii dintre tineri s–au aratat interesati sa devina voluntari la Centrul Media, iar altii au asteptat emotionati sa fie pictati pe fata de Nicu Tarna. La finele actiunii, tinerii vopsiti, au stat cateva clipe in vitrina de sticla a salii de expozitie fiind fotografiati, filmati si admirati de simpli trecatori.

Pentru Diana Preguza, o tanara de 16 ani din Chisinau sesiunea de body painting a reprezentat o prima experienta de acest gen, placuta prin faptul ca i–a permis sa–si exprime libertatea, "cea din suflet, dar si din miscari: "Am pictat si m–am lasat pictata de prietena mea. Pe chipul meu este desenat un calut, care paste pe o poiana verde, cu un cer senin deasupra capului. Consider ca noi tinerii, trebuie sa fim receptivi la toate experientele care ne pot pune in valoare calitatile bune. A fost o provocare. Am reusit sa ne facem auziti si vazuti. "

O alta tanara, Cristina Tricolici, care este voluntara la Centul Media de mai bine de un an, a mentionat: "Am venit de acasa cu ideea sa–mi imprim pe fata doi pestisori rosii. Ei simbolizeaza pacea si dragostea pe care ne–o dorim odata cu sosirea primaverii".

Nicu Tarna, liderul formatiei Gandul Matei care are multi fani printre tineri a afirmat: "Am acceptat propunerea tinerilor jurnalisti, pentru ca si noi, interpretii, vrem sa fim cat mai aproape de fani, folosind modele noi de comunicare. Sunt incantat de ideea de a–ti face auzita VOCEA prin CULOARE. Actiunea de astazi m–a convins odata–n plus cat de creativ si nonconformist este tineretul nostru "

Expozitia de fotografii "Voce&Culoare" poate fi admirata in vitrina de sticla a salii de expozitie EuroFotoArt de la Casa Presei pana la data de 24 martie.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com