Web Analytics and Web Statistics by NextSTAT
Nr. 65 (15 decembrie 2005)

 Politic

O lectie
cu Ambasadoarea SUA
Ieri, profesori si studenti ai Universitatii de Stat din Moldova au avut prilejul sa asiste la o lectie speciala, in calitate de profesor fiind doamna Ambasador SUA in R. Moldova, Heather M. Hodges Continuare 

Lantul slabiciunilor
Continuare 

Tara criminalilor
Rusia a preluat toata mostenirea fostei Uniuni Sovietice, care a fost un imperiu al raului pentru poporul sau si pentru vecinii sai Continuare 

Tara criminalilor

Rusia a preluat toata mostenirea fostei Uniuni Sovietice, care a fost un imperiu al raului pentru poporul sau si pentru vecinii sai. Noua tara Rusia continua savarsirea mai departe a crimelor vechiului regim. 270 de moldoveni au fost ucisi in Rusia, aducand ura fata de aceasta tara care adus atatea nenorociri neamului nostru. Mamele moldovence au ramas fara copiii lor, adusi acasa in sicrie din acea tara sangeroasa, lipsita de dreptate.

O mama din Moldova a spus: " Zece copii sa ai, dar sa–i tii langa tine acasa". Dar cum sa–i tii daca nu ai cu ce sa–i hranesti? Si au plecat baietii la lucru in Rusia, la fratii mai mari. Conducatorii Rusiei nu vor sa inteleaga ca viata s–a schimbat, ca metodele vechi comuniste nu mai pot fi folosite, ca minciuna cu maretia poporului rus nu mai este la moda. 270 de moldoveni tineri, doritori de viata, muncitori, plecati la munca in Rusia au fost omorati. Politia ruseasca nu da adevaratul raspuns la disperatele intrebari ale parintilor. Aceste crime sunt ramasite ale fostei Uniuni Sovietice, care practica arestarile oamenilor nevinovati ca sa–i duca in lagarele de munca fortata, de unde multi nu se mai intorceau. Noi, cei trecuti prin lagarele sovietice, am simtit pe pielea noastra acel regim criminal. Milioane de oameni au suferit. Ei au construit si reconstruit tara dupa razboi. Si chiar acei prizonieri de razboi au fost tinuti zece ani in lagare si ca sa nu–i elibereze au fost trecuti in categoria criminalilor de razboi. Toate acele constructii uriase ale comunismului , cum le numeau, au fost indeplinite de puscariasi, care munceau cu miile. Au transformat lagarele de munca fortata intr–o industrie de constructie, unde lucrau ca niste robi, murind de foame si distrofie, ingropati in gropile comune. Documente false veneau din lagare despre cauza mortii oamenilor. In timpul razboiului cand se retrageau, au aruncat in aer fabrici, uzine, biserici, cladiri mari, ca sa nu lase nimic dusmanului. Jumatate din populatia URSS a trecut prin lagarele si puscariile sovietice. Au distrus popoare intregi indemnandu–i sa fure ca sa traiasca, apoi ii judecau si aveau forte pentru munca fara plata. Nu numai Stalin a fost vinovat, toti conducatorii acestei tari continuau aceeasi politica sangeroasa, vorbind mereu de pace si fratie cu alte popoare. Moldovenii care pleaca in Rusia la munca sunt asupriti, furati chiar de organele de stat care trebuie sa–i apere. Va fi candva ordine in Rusia? Nu cred, fiindca aceasta tara lupta si azi pentru a conduce si a inrobi alte popoare. Nu demult, prin Chisinau, a trecut un popa de la Moscova, fost agent al KGB–ului, Drozdov, cel care, in 1992, binecuvanta cazacii, hoti de pamanturi straine, sa omoare moldovenii nostri care luptau pentru limba, alfabet, istorie adevarata, pentru pamantul stramosesc. Care este Dumnezeul lui, constiinta lui de preot?

Rusia este si va fi o inchisoare a popoarelor. Ea are nevoie de muncitori care nu trebuie nici platiti, nici hraniti omeneste. Rusia nu vrea pace cu vecinii. In loc sa le dea pamanturile furate, ea continua politica de ura, de subjugare a altor popoare. Ea se foloseste de bogatiile altor popoare si continua sa faca rautati tuturor, in loc sa duca o politica de pace si fratie adevarata. Ea se inarmeaza, face manevre militare sa–si arate puterea sa, cheltuieste bani multi in loc sa ridice poporul sau din mizerie.

Demult e timpul ca si consangenii nostri sa inteleaga ca nu vom avea viitor alaturi de aceasta tara a raului, cu politica sa de maretie si orgoliu degradat.

Fost detinut politic, Vadim Pirogan


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com