Web Analytics and Web Statistics by NextSTAT
Nr. 65 (15 decembrie 2005)

 Politic

O lectie
cu Ambasadoarea SUA
Ieri, profesori si studenti ai Universitatii de Stat din Moldova au avut prilejul sa asiste la o lectie speciala, in calitate de profesor fiind doamna Ambasador SUA in R. Moldova, Heather M. Hodges Continuare 

Lantul slabiciunilor
Continuare 

Tara criminalilor
Rusia a preluat toata mostenirea fostei Uniuni Sovietice, care a fost un imperiu al raului pentru poporul sau si pentru vecinii sai Continuare 

Lantul slabiciunilor

Generalii rusi

Vladimir Evnevici, ex–sef al Grupului Operativ de Trupe Ruse dislocat in Transnistria, a intreprins o vizita confidentiala la Chisinau. Acum 1 an, presa de la Chisinau scria ca in 1996 Vladimir Evnevici a fost acuzat de procurorul general militar al Federatiei Ruse ca ar fi "transferat ilegal" regimului de la Tiraspol "unitati de tehnica militara si patrimoniu militar" in perioada 1992 — 1996. In ultima sa vizita la Chisinau, Evnevici ar fi discutat despre reluarea procesului de evacuare a prezentei militare ruse din stanga Nistrului.

Profitorii

"Trebuie sa insistam, merita sa depunem eforturi si mai mari, pentru ca Romania poate deveni pentru noi o piata foarte si foarte importanta, iar in perspectiva integrarii apropiate in UE — o piata strategica, o rampa de lansare a exporturilor de vinuri moldovenesti spre Vest", a declarat presedintele Vladimir Voronin cu ocazia inaugurarii Festivalului Vinului Moldovenesc la Bucuresti, lasand neatinsa tema "expansiunii" si a "amestecului in treburile interne", preferate, in anumite conditii, de guvernarea de la Chisinau.

Vii din morti?

Consilierul municipal Oleg Cernei, ex–candidat la functia de primar al municipiului Chisinau, a promis sa initieze negocieri in cadrul CMC pentru a revitaliza Blocul "Chisinaul Democratic" (BCD) si a reduce, iar in final si a elimina, influenta comunistilor din administratia publica locala din capitala. BCD a fost creat la inceputul anului 2004 de catre consilierii AMN, crestin–democrati si de cativa consilieri independenti. La sfarsitul anului 2005 este relansata ideea revitalizarii blocului.

Regrete fara rost

La Cosnita, presedintele Voronin a regretat faptul ca locuitorii raionului Dubasari "trec si astazi prin aceleasi lupte, numai ca fara impuscaturi". El a relevat ca aceasta zona constituie un avanpost al confruntarilor, unde faradelegile comise de liderii separatisti de la Tiraspol sunt deosebit de evidente, referindu–se, in special, la lezarea flagranta a drepturilor de proprietate asupra pamantului. La 13 decembrie s–au implinit 13 ani de la inceputul razboiului de la Nistru. Regretele continua.

O mie vs milioane

Ofiterii Directiei generale pentru combaterea crimei organizate din cadrul MAI i–au retinut pe Gheorghe Stepuleac, de 41 ani, director general al SRL "Tantal Grup" si Ghenadie Turturica, de 36 ani, sef al Serviciului paza al societatii, pe motiv ca ar fi suspectati de "santaj si estorcare de bani". Potrivit Centrului de presa MAI, cei doi au incercat sa obtina ilegal de la un barbat 1.000 dolari.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com