Nr. 62 (24 noiembrie 2005)

Andrei Ivantoc — tot peretele de sticla

"Andrei a transmis urari de bine tuturor. Ar fi vrut sa fie liber, dar s–a multumit cu ziarele pe care i le–am dus. Le citeste cu nesat, incercand sa inteleaga de dupa gratii cum e Moldova si cum e lumea acum", ne–a spus Eudochia Ivantoc marti, dupa ce s–a intors de la Tiraspol, unde a avut o intrevedere de scurta durata cu el prin peretele de sticla. "Minutele au trecut foarte repede, abia de reuseam sa ii raspund la intrebari, vroia sa afle despre toate, dar, in primul rand, despre CEDO", a mai spus Eudochia.

Zilele trecute la Strasbourg Comitetul de Ministri al CE a pus din nou in discutie neindeplinirea hotararii CEDO cu privire la eliberarea lui Tudor Popa si Andrei Ivantoc. Ca raspuns la cererea oficialilor CE fata de Federatia Rusa de a contribui la eliberarea imediata si neconditionata a celor doi detinuti din Transnistria, presa rusa a raspuns cu un nou val de articole agresive impotriva membrilor grupului Ilascu, in care acestia sunt numiti teroristi, iar conditiile in care sunt detinuti de 13 ani fiind calificate prea bune "mai bune decat cele in care este detinut oligarhul Hodorkovski", a scris editia on–line "Utro.ru".

Eudochia Ivantoc ne–a spus ca ii vine tot mai greu sa priveasca cu ochi descurajati la Andrei, atunci cand vine vorba despre eliberarea legala de care nu se face uz la Tiraspol. "Potrivit regulamentelor de la inchisoare, mi se va permite sa il vad din nou tocmai prin februarie. E o groaza de timp pana atunci, dar nu stiu daca voi avea vreo veste buna pentru el in acest rastimp", ne–a declarat sotia detinutului politic de la Tiraspol.

A.R.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com