Nr. 57 (20 octombrie 2005)

Rusia trebuie sa isi retraga armata, cu tot cu arme

Zilele trecute Dimitrij Rupel, presedintele OSCE, a vizitat R.Moldova si Transnistria. El a declarat la Chisinau ca OSCE va continua sa depuna eforturi pentru rezolvarea conflictului transnistrean, prin "respectarea independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a R.Moldova", se spune intr–un comunicat de presa al OSCE.

Rupel a mai mentionat ca noul format al negocierilor, care vor fi reluate la sfarsitul acestei luni vor aduce o unda proaspata in dialogul dintre parti.

Rupel s–a mai intalnit cu ministrul de Externe Stratan si cu liderul transnistrean Igor Smirnov, precum si cu reprezentantii societatii civile.

In comunicatul OSCE se mai spune ca Dimitrij Rupel va continua sa atraga atentia asupra necesitatii retragerii imediate a trupelor Rusiei din zona, cu tot cu armament si echipamentul militar.

"Situatia curenta in Transnistria, privind libertatea de expresie si libertatea presei, precum si pluralismul politic, nu creeaza o atmosfera prielnica pentru alegeri democratice in regiune", a mai spus Rupel, referindu–se la eventualitatea delegarii unor reprezentanti OSCE pentru evaluarea conditiilor de desfasurare a unor alegeri libere in Transnistria, dar mai tarziu.

A.R.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com