Nr. 39 (12 mai 2005)

 Divers

Bunica va fi cu noi, daca bunicul nu va fi gelos
Site–ul esctoday.com a publicat un interviu in exclusivitate cu formatia Zdob si Zdub in pragul concursului Eurovision de la Kiev Continuare 

Inaintea Invierii, s–a nascut Nicoleta Sulac
Doina Sulac va interpreta cantecele tatalui sau   Continuare 

Bunica va fi cu noi, daca bunicul nu va fi gelos

Site–ul esctoday.com a publicat un interviu in exclusivitate cu formatia Zdob si Zdub in pragul concursului Eurovision de la Kiev

— Cum ati ajuns in finalul concursului Eurovision la Chisinau?

— Ne–am gandit ca daca nu participam la acest concurs la Chisinau, fanii nostri nu ne vor intelege, pentru ca suntem cartea de vizita muzicala a Moldovei. Asa am inceput. Apoi, au urmat o multime de lucruri interesante si un program incarcat.

— "Boonika bate toba" este un cantec remarcabil. Cum a aparut ideea acestei piese si cine a scris–o?

— Suntem o formatie care prefera sa faca surprize. Noi am si scris piesa, iar istoria ei e foarte simpla. Bunica este sotia bunicului care a confectionat toba pentru noi. Bunicul ne tot arata cum suna toba, iar cand s–a dus in beci dupa un ulcior de vin a rugat–o pe bunica sa continue demonstrarea acestui instrument. Bunica a luat toba foarte calma si cand a inceput…! Cu un asemenea ritm, cu o asemenea bataie! Am ramas muti de surprindere. Asa a si inceput istoria acestui cantec.

— Deci bunica exista in realitate?

— Ea exista si este reala. Este o simpla taranca si in asta consta splendoarea. Ne–a surprins si cu vocea sa, cu zambetul si bunavointa ei. As vrea sa fiu ca ea atunci cand voi avea 60 de ani.

— Zdob si Zdub au invins in concursul national. Cum v–ati simtit atunci?

— Emotii, adrenalina. O multime de oameni au votat pentru noi, am simtit sustinerea lor si a fost foarte frumos. Asa vom aduce debutul Moldovei la concursul Eurovision.

— Faptul ca Moldova participa pentru prima data aduce careva presiuni asupra voastra. Credeti ca rezultatele voastre la Kiev vor influenta participarea ulterioara a Moldovei la acest concurs?

— Nu e o presiune. Este un sentiment de responsabilitate. Nu noi decidem asupra participarii Moldovei in urmatorii ani, vom trai si vom vedea…

— Sunteti pregatiti de competitie, cum ati promovat piesa?

— Suntem putin obositi. Este doar o singura piesa, dar iti da atata bataie de cap. Ne gandim cum sa fim in forma la concurs, sa fim bine pregatiti, dar totodata nu epuizati total. Ne gandim sa fim noi insine, totodata o buna promovare necesita o multime de dolari.

— Sa presupunem ca veti invinge. Este gata Moldova sa gazduiasca Eurovision anul viitor?

— Aceasta intrebare nu este pentru noi, dar variantele sunt posibile in stilul Salvador Dali.

— Cand ajungeti la Kiev si ce veti face in ultimele zile, si ore inainte de concurs?

— Vom fi la Kiev la 12 mai, apoi vom avea un mini tur de promovare prin Belarus si tarile Baltice. Incercam, ca si studentii, sa ingrasam porcul inainte de examen.

— Suntem curiosi sa aflam mai multe despre prezentarea voastra. Va fi bunica prezenta la concurs?

— Va fi ceea ce am prezentat in alte show–uri. Bunica va fi probabil cu noi, daca bunicul nu va fi prea gelos si–i va permite sa vina.

— Planificati o petrecere la Kiev. Cum o organizati?

— Vrem sa organizam o petrecere cu VIP–uri, lume buna, bucatarie nationala si vin.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Redactia nu poarta raspundere pentru continutul si corectitudinea anunturilor publicitare
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com