Nr. 3
12 august 2004
Forum    
Redactia


Foto autor

Aneta Grosu

Teleradio fara Fond de aur

In semn de solidaritate cu revendecarile protestatarilor de la "Teleradio-Moldova", care lupta impotriva cenzurii, a epurarilor si abuzurilor admise in procesul de reangajare a ziaristilor, un grup de savanti lingvisti, printre care doctorii in filologie Ion Melniciuc, Irina Condrea, Maria Cosniceanu, Albina Dumbraveanu, Aliona Zgardan, scriitorul Alexandru Gromov, publicistul Vlad Pohila si altii, a inaintat actualei conduceri a Companiei publice "Teleradio-Moldova" un ultimatum prin care cere ca toate programele realizate de ei sau cu participarea lor directa sa nu mai fie puse pe post in actuala conjunctura de la cea mai influenta institutie media din R. Moldova. Astfel, semnatarii ultimatumului isi exprima dezacordul cu politica antistiintifica si antiromaneasca din cadrul acestei institutii.

Potrivit unor surse, in zilele imediat urmatoare, acestui ultimatum al savantilor lingvisti se vor asocia alte personalitati notorii din R. Moldova – scriitori, muzicieni, cineasti, oameni de stiinta si de teatru, care nu accepta cenzura si faptul ca, desi compania a fost transformata, oficial, dintr-o institutie de stat in una publica, ea continua sa ramana aservita puterii si controlata de ea.

Astfel, in temeiul acestui ultimatum, dar si al Legii despre drepturile de autor, conducerea Companiei publice "Teleradio-Moldova" va trebui sa se dezica de o parte substantiala de programe si emisiuni care, pe parcursul ultimilor 15 ani, au constituit Fondul de aur al Desteptarii noastre nationale.

Dupa refuzul unui grup de scriitori de a accepta sa fie decorati de actuala guvernare cu Ordinul Republicii, aceasta este cea de-a doua actiune de amploare impotriva abuzurilor comunistilor.


Rusia trage cu tancurile in noi
Continuam publicarea marturiilor din dosarul Ilascu. Veti putea citi articole in aceasta rubrica pana la momentul in care conflictul transnistrean va fi epuizat. Continuare 

Teleradio fara Fond de aur
In semn de solidaritate cu revendecarile protestatarilor de la "Teleradio-Moldova", un grup de savanti lingvisti a inaintat actualei conduceri a Companiei publice "Teleradio-Moldova" un ultimatum Continuare 

Ziarul de Garda
Redactia nu poarta raspundere pentru continutul si corectitudinea anunturilor publicitare
ziaruldegarda@yahoo.com