Nr. 29 (24 februarie 2005)

 Divers

Dragobetele, sarbatoarea dragostei
Pe vremuri, in preajma zilei de 1 martie, cel mai adesea pe 24 februarie, oamenii, in special cei tineri, tineau sau faceau Dragobetele. Continuare 

Un nou «Millenium» cu imaginea Ziarului de Garda
Producatorul "Milleniumului" a anuntat revenirea trupei pe piata muzicala a Moldovei intr–o componenta absolut noua. Continuare 

Un nou «Millenium» cu imaginea Ziarului de Garda

Producatorul "Milleniumului" a anuntat revenirea trupei pe piata muzicala a Moldovei intr–o componenta absolut noua. Din aceasta face parte si Olga Gorcinschi, care este mascota Ziarului de Garda.

Olga este fiica capitanului de bord, Pavel Gorcinschi, disparut acum 6 ani in spatiul aerian african, impreuna cu alti 5 piloti si nava pilotata de ei. Olguta incepuse sa faca muzica inca din anii cand familia lor era deplina si fericita, desi de cativa ani ea, impreuna cu mama si fratele, au avut de suportat mai multe greutati, Olga nu a renuntat la vioara, perseverand continuu. Ca sa–i fie copilaria mai plina, unul dintre prietenii familiei i–a daruit Olgutei un catelus, care a fost numit de ai casei Baghira. In cativa ani, Baghira a devenit un caine–lup adevarat si marele aparator al familiei Gorcinschi, in lipsa tatalui. Cainele de paza este si simbolul ziarului nostru, iata de ce i–am propus Olgai sa ne ofere imaginea Baghirei pentru afisele publicitare. Filmarile nu au putut avea loc fara Olga, singura fiinta pe care Baghira o asculta totalmente, asa ca aceasta tanara ambitioasa si creatoare a devenit, in mod firesc, imaginea unui ziar de investigatii.

Liusea Gorcinschi, mama Olgai, ne–a spus ca este foarte bucuroasa de insistenta celor doi copii ai ei de a infrunta greutatile. "Au sange si curaj de pilot in ei", spune ea. Acum, cand Olga e foarte ocupata, Liusea continua sa pledeze pentru drepturile familiilor pilotilor din Moldova disparuti in Africa. "Rusia a pierdut si ea cateva avioane in Africa, dar acolo autoritatile statului au luat alta atitudine. Exista un comitet al familiilor, care, chiar zilele trecute, a fost primit de Vladimir Putin, acesta promitandu–le continuarea cautarilor", ne–a spus Liusea Gorcinschi, adaugand ca in Moldova nimeni nu s–a apucat la modul serios de cautarea pilotilor disparuti in Africa, chiar daca au plecat incolo in mod legal, prin contract cu o companie moldoveneasca. "Primavara aceasta pare sa fie mai putin trista pentru noi, caci Olga va avea cel putin doua concerte cu noii ei colegi, iar noi vom fi alaturi de ea si de aceasta noua componenta a formatiei", ne–a spus Liusea Gorcinschi.

Alina Radu


Ziarul de Garda
Redactia nu poarta raspundere pentru continutul si corectitudinea anunturilor publicitare
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com