Nr. 26 (3 februarie 2005)

 Sondaj

Sondaj
Vlad Druc, Acad. Anatol Codru, Iurie Colesnic, Iurie Sadovnic, Acad. Petru Soltan, Dumitru Matcovschi Continuare 

Hotia, sinonima cu frauda
Observatori locali si internationali, reprezentanti ai partidelor de opozitie sesizeaza tot mai frecvent numeroase fraude comise de partidul de guvernamant in actuala campanie electorala... Continuare 

Sondaj

Vlad Druc, cineast: Nu poti negocia cu bandele de teroristi si traficanti
Patriotii din temnitele smirnoviste ar fi trebuit sa fie liberi de mult. Certarea, impartirea lumii si semanarea discordiei este performanta cea mai mare a comunistilor. Aceste "strategii" au facut ca omul simplu sa–si piarda discernamantul, schimbandu–si periculos opinia de la crestinism la comunism. Guvernantii turmenteaza lumea cu doctrine oarbe, de mult scoase in afara legii prin alte parti. Intuitia imi spune ca eliberarea lui Andrei Ivantoc si Tudor Petrov Popa ar trebui s–o doreasca "cei mai mari", adica guvernantii. Astazi este imposibil de solutionat problema detinutilor politici in cadrul legii, deoarece nu ai cu cine discuta. Este cert ca nu poti negocia cu bandele de teroristi, traficanti etc. Din pacate, soarta lui Ivantoc si Petrov–Popa e la cheremul unor parveniti. Personal, nu cred ca eliberarea lui Ivantoc s–ar putea intampla imediat dupa alegeri, chiar daca ar obtine mandatul de deputat, mai ales ca alegerile, in mod sigur, vor fi fraudate. Ar trebui sa ne gandim bine, ca voturile basarabenilor sa nu fie irosite sau, si mai rau, daruite comunistilor.

Acad. Anatol Codru, presedinte de onoare al Uniunii Cineastilor: Rog alegatorii sa–i sprijine pe cei care metrita
Am urmarit toate evenimentele care au avut loc in R. Moldova sub semnul independentei si integritatii acestui stat. Fara indoiala, Andrei Ivantoc este un luptator de prima mana, un luptator pentru drepturile si libertatile omului. Cred ca merita sa ajunga in Parlament, sa faca ordine in acest mic stat. Apreciez virtutile, lupta si fidelitatea lui Ivantoc pentru cultura si spiritualitatea romaneasca. Voi vota pentru el si rog alegatorii nostri, electoratul nostru, sa–i sprijine in acest scrutin pe cei care metrita. Este riscant sa dam voturile pentru puslamalele care au patat listele tuturor partidelor. Andrei Ivantoc merita sa ajunga in Legislativ si sa fie liber. Este omul care si–a riscat viata si familia, in numele idealului de a fi liber.

Iurie Colesnic, scriitor, directorul Casei cartii "Petru Movila": Interesul national nu se inscrie in interesele politice din R. Moldova
Consider ca partidele noastre politice de orientare nationala ar fi trebuit sa–l inscrie in capul listei pe Andrei Ivantoc. Este un om cu merite deosebite, care prin exemplul sau a demonstrat intregii lumi ca aceasta tara are oameni demni. Participarea lui in calitate de candidat independent la alegerile parlamentare ar trebui sa dea de gandit partidelor. Ma tem ca cele trei procente ar putea deveni o bariera de netrecut pentru oricare dintre candidatii independenti. La noi, lumea este ghidata de interese de gasca. Comunistii folosesc Moldova ca pe o pompa de bani, iar partidele de dreapta folosesc electoratul ca pe un club de interese. Iata de ce o personalitate cu interes national mare nu se inscrie in interesele politice din R. Moldova.

Iurie Sadovnic, interpret de muzica: Partidele politice au uitat de patrioti
Liderii partidelor politice, impreuna cu presedintele si cu societatea civila, care tot afirma ca lupta pentru democratie, ar trebui sa ia exemplul Statelor Unite, unde atitudinea fata de cetateni este una deosebita. Daca ar exista si la noi o astfel de traditie, Andrei Ivantoc si Tudor Petrov–Popa de mult ar fi fost scosi din inchisoare. Faptul ca ei se mai afla acolo, iar in actuala campanie electorala partidele politice au uitat de acesti patrioti, ne demonstreaza inca o data ca, la noi, pe prim plan nu e omul, ci interesele politice si de gasca. Rusine sa le fie tuturor! Pe pamantul nostru putrezesc in inchisoare adevarati patrioti, uitati de cei care se bat cu pumnul in piept ca lupta pentru libertate si democratie.

Acad. Petru Soltan, presedintele Societatii "Transnistria": Lumea a uitat de acesti patrioti
In virtutea activitatilor mele, doresc mai mult ca oricine eliberarea cat mai grabnica a patriotilor nostri, inchisi in temnitele de la Tiraspol. Apreciez aceasta initiativa care va permite reactualizarea problemei, or, este cert, lumea a cam uitat de Andrei Ivantoc si Tudor Petrov–Popa.

Dumitru Matcovschi, scriitor: Omul mai are inima si curaj de a lupta
Cred ca, intr–o tara normala, Andrei Ivantoc, sau Tudor Petrov–Popa, ar fi luat 60 la suta din sufragii. Ma bucura initiativa lui Andrei si a grupului de sprijin. Aceasta actiune denota ca omul mai are inima si curaj de a lupta. Ar fi fost omeneste daca patriotii nostri s–ar fi regasit pe listele partidelor nationale. Acestea, insa, au niste liste care te inspaimanta. Cu acest prilej nu as prea vrea sa–i spun lui Andrei Ivantoc despre durerile mele. Le are suficiente pe ale sale. L–as sfatui sa nu creada in oamenii nostri politici care vand si cumpara pe oricine.


Ziarul de Garda
Redactia nu poarta raspundere pentru continutul si corectitudinea anunturilor publicitare
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com