Nr. 19 (3 decembrie 2004)

 Politic

Vladimir Sarban a fost inchis la Pruncu
Nicolae Ursu, avocatul secretarului Consiliului municipal Chisinau (CMC) Vladimir Sarban, a atacat prin recurs la Curtea de Apel (CA) decizia judecatoriei Buiucani de prelungire a mandatului de arest pe numele clientului sau cu inca 30 de zile. Continuare 

Isteria integrata a comunistilor
Interviu cu Anatol Petrencu, profesor universitar, doctor habilitat, presedintele Asociatiei Istoricilor din R. Moldova Continuare 

Datele au fost furnizate de cei care au avut legatura cu KGB
Ce parere au istoricii despre scenariul puterii, dezvaluit de Ziarul de Garda, prin care se urmareste excluderea Istoriei Romanilor din procesul de studii? Continuare 

Vladimir Sarban a fost inchis la Pruncu

Nicolae Ursu, avocatul secretarului Consiliului municipal Chisinau (CMC) Vladimir Sarban, a atacat prin recurs la Curtea de Apel (CA) decizia judecatoriei Buiucani de prelungire a mandatului de arest pe numele clientului sau cu inca 30 de zile.

Judecatoria sectorului Buiucani a prelungit, vineri, 26 noiembrie, mandatul de arest a lui Vladimir Sarban, in dosarul in care acesta este banuit de "depasire a atributiilor de serviciu". Judecatoria de prima instanta a decis prelungirea mandatului de arest cu trei zile inaintea expirarii primului termen al mandatului.

La 25 noiembrie curent Curtea de Apel a respins un recurs al avocatului lui Vladimir Sarban privind eliberarea de sub arest a acestuia.

Sotia secretarului CMC, Svetlana Sarban, a comunicat ca sotul sau, dupa 16 zile de greva a foamei, a renuntat la aceasta forma de protest. Ea nu cunoaste care este starea sanatatii sotului sau, deoarece nu i s–a permis nici o intrevedere. Svetlana Sarban a reusit doar, prin intermediul colaboratorilor Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei (CCCEC), in izolatorul caruia era detinut Vladimir Sarban, sa–i transmita sotului un pachet cu lucruri personale si mancare. Secretarul CMC a fost retinut de colaboratorii CCCEC, a doua oara timp de o saptamana, in seara zilei de vineri, 19 noiembrie, doar la o zi dupa ce CA a modificat masura de reprimare preventiva din arest in arest la domiciliu. La moment Vladimir Sarban este cercetat penal in baza a doua dosare penale. El este invinuit de "depasirea atributiilor de serviciu", prevazut de art. 328 alin. (1) Cod penal si de "savarsirea repetata a infractiunii de abuz de serviciu soldat cu urmari grave, prevazuta in art. 327, alin. (2), pct. a) si c) Cod Penal".

Arestarea Secretarului CMC a fost declarata, de catre Primarul capitalei, drept "o rafuiala politica pusa la cale de catre conducerea de varf a statului si indreptata spre discreditarea liderului Blocului "Moldova Democrata" — Serafim Urecheanu.

Potrivit unor informatii de ultima ora, Vladimir Sarban a fost transferat din izolatorul CCCEC la inchisoarea de la Pruncu, pe motiv ca ar avea nevoie de ingrijiri medicale. Potrivit legislatiei R. Moldova acest transfer este ilegal, deoarece detinutii pot fi incarcerati in inchisoare doar dupa pronuntarea sentintei de catre instanta de judecata.

Andrea MANOLE


Ziarul de Garda
Redactia nu poarta raspundere pentru continutul si corectitudinea anunturilor publicitare
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com