Nr. 110 (14 decembrie 2006)


Cel mai bogat sau cel mai talentat?

Data limita in care doritorii puteau depune dosarele pentru participarea la etapa nationala a concursului Eurovision a fost 10 decembrie. In acest an, in cursa s–au inscris 34 de artisti si trupe autohtone, gata sa se confrunte pentru un bilet spre Helsinki. Potrivit reprezentantilor companiei TeleRadio–Moldova (TVM) a existat si un al 35–lea doritor, care a fost descalificat.

Printre cei care aspira sa participe la editia Eurovision–2007 se numara Zdop si Zdup, Natalia Barbu, Cezara, Lou, Pro Bahus si altii. Rock–ul, in toate formulele posibile, este stilul pe care l–au preferat majoritatea participantilor.

Astazi, TVM trebuie sa confirme juriului european participarea sa la concursul Eurovision de la Helsinki. Compania TVM isi va asuma cheltuielile pentru desfasurearea etapei nationale a concursului si, poate, pentru crearea video–clipului, in timp ce participantii vor trebuie sa–si achite singuri cheltuielile de drum, cazare si masa. Astfel, apare intrebarea daca R. Moldova va fi reprezenta de cel mai talentat artist sau de cel care va avea suficienti bani pentru a acoperi toate cheltuielile?

Se stie ca, in acest an, R. Moldova era indecisa privind participarea sa la Eurovision, dupa ce punctajul pe care l–au acumulat anul trecut Natalia Gordienco si Arsenium cu piesa "Loca", au plasat–o la "coada" clasamentului. Singurul eveniment care ne–a adus "faima" la Eurovision–2006 a fost scandalul provocat de anularea selectiei nationale si "demararea" unui nou concurs din care invingator a iesit Arsenium.


Diplomatii straini pentru copiii orfani din Moldova

Clubul International al Femeilor din Moldova a organizat zilele trecute Targul de iarna, ca o actiune de caritate in cadrul caruia majoritatea reprezentantelor straine in Moldova si–au expus spre vanzare diferite produse. Sumele adunate din vanzari urmeaza sa fie alocate in contul unor case de copii din Moldova.

Aceasta a fost cea de–a zecea editie a targului de caritate si s–a deosebit printr–o diversitate speciala. Unsprezece Ambasade si 22 de organizatii straine au participat la eveniment. Pe langa panourile cu exponate de vanzare, care cuprindeau obiecte destinate sarbatorilor de iarna, obiceiurilor locale in diferite tari ale lumii, doritorii au putut procura carti, dulciuri, suvenire si articole de cosmetica si vestimentatie.

Amatorii bucatariilor exotice au putut servi bucate din Asia si Europa, iar copiii prezenti la iarmaroc s–au bucurat de un concert festiv, dansand si cantand direct pe scena printre artistii care reprezentau formatii create din angajatii ambasadelor.

Atractia cea mare a iarmarocului au fost se pare ca cele cateva tombole cu premii instalate la targ. Cei care au avut bilete norocoase au putut beneficia de articole de sport, de bucatarie, decoratii de Craciun, precum si abonamente pentru cluburi de sport, saloane de frumusete, sau cluburi de internet, bilete pentru restaurante de lux.

Organizatorii targului urmeaza sa anunte rezultatele actiunii in curand, urmatorul pas fiind intalnirea cu beneficiarii acestui proiect — copiii orfani din Moldova.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. Puskin, nr. 22, bir. 449, 451, Chisinau
Tel: (+373 22) 23–21–43
ziaruldegarda@yahoo.com