Nr. 101 (12 octombrie 2006)


 Politic

100 de scrisori
pentru libertatea lui
Andrei Ivantoc si
Tudor Petrov Popa
La 5 octombrie, 100 de cititori ai Ziarului de Garda au expediat 100 de scrisori la adresa organismelor internationale si autoritatilor statului R. Moldova Continuare 

Moartea jurnalistilor
pentru intimidarea presei?
Sambata, 7 octombrie a.c., ziarista Ana Politkovskaia, din Rusia, a fost asasinata la scara blocului in care locuia Continuare 

Lantul slabiciunilor
Continuare 

100 de scrisori pentru libertatea lui
Andrei Ivantoc si Tudor Petrov Popa

La 5 octombrie, 100 de cititori ai Ziarului de Garda au expediat 100 de scrisori la adresa organismelor internationale si autoritatilor statului R. Moldova, solicitand efortul imediat al acestora, pe toate caile legale si diplomatice posibile, pentru a determina R.Moldova si Federatia Rusa sa indeplineasca Decizia CEDO din 8 iulie 2004 cu privire la punerea imediata in libertate a lui Andrei Ivantoc si Tudor Petrov–Popa.

Cei doi detinuti politici si prizonieri de razboi au fost arestati ilegal la Tiraspol in dimineata zilei 2 iunie 1992. Timp de 14 ani ei stau cate unul in celula. Andrei e detinut in prezent la inchisoarea nr.2 din Tiraspol, iar Tudor se afla la inchisoarea din Hlinaia.

Cei carora le–au fost adresate mesajele au fost informati ca scrisorile au fost expediate in cadrul actiunii 100 DE SCRISORI PENTRU ANDREI IVANTOC SI TUDOR PETROV POPA, organizata de Ziarul de Garda.

La 6–7 octombrie, cele 100 de scrisori au si ajuns la adresele indicate de cititorii Ziarului de Garda: la Guvernul R. Moldova, la Presedintie, Parlament, la misiunile diplomatice, acreditate la Chisinau si in birourile organismelor internationale.

De la Guvernul R. Moldova am fost contactati, fiind intrebati pe ce adrese ar trebui sa fie trimise raspunsul la scrisorile ajunse la Executiv.

Amintim tuturor celor care au receptionat mesaje in cadrul actiunii 100 DE SCRISORI PENTRU ANDREI IVANTOC SI TUDOR PETROV POPA ca pot raspunde, despre actiunile intreprinse, la adresa redactiei: Chisinau, Casa Presei, str.Puskin 22, oficiu 449, redactia "Ziarul de Garda".

Publicatia noastra va informa cititorii despre efectele actiunii care, in acest fel, va continua pana la eliberarea lui Tudor si Andrei.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. Puskin, nr. 22, bir. 449, 451, Chisinau
Tel: (+373 22) 23–21–43
ziaruldegarda@yahoo.com