Nr. 101 (12 octombrie 2006)


 Politic

100 de scrisori
pentru libertatea lui
Andrei Ivantoc si
Tudor Petrov Popa
La 5 octombrie, 100 de cititori ai Ziarului de Garda au expediat 100 de scrisori la adresa organismelor internationale si autoritatilor statului R. Moldova Continuare 

Moartea jurnalistilor
pentru intimidarea presei?
Sambata, 7 octombrie a.c., ziarista Ana Politkovskaia, din Rusia, a fost asasinata la scara blocului in care locuia Continuare 

Lantul slabiciunilor
Continuare 

Lanțul slăbiciunilor

10 promisiuni

Luni, 9 octombrie, inainte de plecarea sa in China, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Andrei Stratan, a promis pentru a 10–a oara ca, la sosire, va acorda un interviu pentru Ziarul de Garda. Il asteptam de la Sanhai, poate, de asta data, revine mai optimist si mai deschis pentru presa.

Noul ministru

Proaspatul ministru al Justitiei, Vitalie Parlog, reprezinta R. Moldova la o Conferinta a ministrilor de Justitie europeni, desfasurata la Erevan sub genericul "Locul, drepturile si asistenta victimelor". Vom urmari mesajele noului ministru despre vechile victime din R. Moldova.

Voronin s–a solidarizat cu Putin

Presedintele Voronin s–a intalnit ieri cu adjunctul ministrului rus de Externe si "s–a solidarizat cu opinia oficialului rus privitor la incalzirea relatiilor dintre Moldova si Rusia", mai ales dupa ce Duma a decis in mod deschis anexarea Transnistriei. Toti au rasuflat usurat.

SIS la CSI, ca la URSS

Sesiunea a 21–a a sefilor serviciilor secrete din CSI a avut loc recent la Baku. Securistii au discutat despre situatiile de criza care apar tot mai frecvent pe teritoriul fostei uniuni sovietice. Au fost discutate si metodele de inabusire a crizelor, care nu au fost communicate, dar se fac deja simtite.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. Puskin, nr. 22, bir. 449, 451, Chisinau
Tel: (+373 22) 23–21–43
ziaruldegarda@yahoo.com