Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ziua ușilor deschise la Parlament

Ziua ușilor deschise la Parlament

Sursa foto: parlament.md

Cetățenii R. Moldova vor avea acces liber în clădirea Parlamentului vineri, 22 septembrie, între orele 13:00 și 17:00. Vizitatorii vor fi rugați să prezinte un act de identitate, nu și copiii, dar obligatoriu vor fi însoțiți de maturi. Instituția a anunțat că, în calitate de ghizi, vor fi deputații și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Traseul turului ghidat include sala de ședințe plenare, sala „Europa”, Muzeul Parlamentului și sala pentru conferințe de presă. Totodată, pentru vizitatori, vor fi amenajate două expoziții, „Zaharia Cușnir – trecutul dintr-o valiză” și expoziția tematică de publicații „Graiul, Patria și Neamul…”.

Funcționarii din cadrul Secretariatului Parlamentului care vor fi ghizi de Ziua Ușilor Deschise. Împreună cu ei și cu deputații, veți avea ocazia să explorați sălile unde se iau decizii importante pentru viitorul țării noastre sau au loc întrevederi cu oficiali străini. De asemenea, ghizii vă vor relata detalii interesante despre istoria instituției parlamentare, despre procesul legislativ, precum și vor împărtăși din experiența lor în cadrul instituției”, se arată într-un comunicat al Parlamentului R. Moldova.

Conform Parlamentului, în scuarul acestuia vor fi amenajate spații pentru discuții cu deputații, cu activități interactive pentru copii și o zonă foto.

Evenimentul are loc în contextul Zilei internaționale a democrației, marcată anual la 15 septembrie, acest lucru fiind stabilit în 2008 de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite.