Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Discuții aprinse la CNI.…

(VIDEO) Discuții aprinse la CNI. Un primar n-a declarat două cotețe și 700 de lei

Comisia Națională de Integritate (CNI) a discutat aprins subiectul unui primar din Fălești, care n-ar fi declarat mai multe conturi bancare, două construcții aferente, un autoturism vechi și un teren. S-a propus constatarea încălcării regimului declarațiilor și veniturilor și sesizarea Procuraturii Generale pe acest caz, fapt care l-a nemulțumit pe unul dintre membrii Comisiei. 

Sursa Video: www.ZdG.md

CNI a examinat în ședință publică din 21 iulie materialele în privința Elenei Hreașca, primar al s. Năvîrneț, r. Fălești. În urma investigațiilor, s-a constatat că funcționara nu ar fi declarat 8 conturi bancare, dintre care 5 au fost lichidate, iar trei dintre ele aveau solduri de 708 lei, altele două cu 38 și 47 de bani. Aceasta ar mai fi omis să declare două construcții accesorii, 247 de acțiuni, o automobil de 25 de ani, pe care l-a vândut acum 11 ani și un teren primit moștenire. Raportorul a cerut constatarea încălcării regimului declarațiilor și veniturilor și sesizarea Procuraturii Generale pe acest caz.

Deranjat de o posibilă constatare a încălcării și remitere a dosarului la Procuratura Generală, membrul CNI, Dumitru Prijmireanu, a amintit despre alte cazuri relevante în opinia sa. „Majoritatea covârșitoare a moldovenilor nu știu despre acțiunile lor, unde-s. Eu nu consider că aici este intenționat și aș vrea să spun că recent am avut un caz când subiectul intenționat nu a declarat peste zece mii de euro, contul soției în bancă, și a declarat că n-a știut și s-a clasat. Dar aici cu 37 de bani spunem că e intenționat. Sau subiectul declarării se plimbă prin Chișinău cu Porshe Cayenne de 11 mii de lei, când știm că o roată la mașina asta costă 11 mii de lei, și s-a clasat că nu este intenționat”, a declarat Dumitru Prijmireanu.

Prezentă la ședință, Elena Hreașca a declarat că a inclus în declarație suprafața totală a terenurilor, iar terenul primit moștenire în localitatea de baștină l-a lăsat în paragină.

Comisia a discutat în detaliu fiecare aspect prezentat, totuși la final a decis clasarea cauzei și avertizarea primarului pentru încălcările depistate.