Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Acțiune de solidaritate: ”Nu…

(VIDEO) Acțiune de solidaritate: ”Nu vă atingeți de Jurnal TV”

Sute de cetățeni au participat astăzi la o acțiune de solidaritate cu jurnaliștii de la Jurnal Trust Media. Protestul vine în contextul declarațiilor pe care le-a făcut administrația Jurnal TV zilele trecute, prin care anunțau că au fost somați să părăsească în regim de urgență sediul pe care-l închiriază de 7 ani într-un centru comercial.

Sursa Video: www.ZdG.md

Astăzi, 15 ianuarie, peste 500 de persoane au participat la o acțiune de susținere a jurnaliștilor pe care îi urmăresc de mai mulți ani. La manifestație au participat și echipa acestui trust media și le-au mulțumi cetățenilor pentru gestul lor.

În cadrul mitingului s-au ținut discursuri, s-au scandat mesaje de susținere și s-a votat pentru o rezoluție, prin care cetățenii se angajează să colecteze fonduri pentru achiziționarea unui sediu propriu pentru Jurnal TV.

Ziarul de Gardă a încercat de vineri să obțină documente de la ambele tabere, dar am fost amânați, fiind invocată confidențialitatea contractului semnat între doi agenți economici privați.

Ulterior, pe blogul personal al lui Eugen Luchianiuc au apărut o serie de documente, care ar confirma existența datoriilor pe care le are Jurnal TV față de administrația Skytower. În text este prezentat contractul de chirie, actul de reziliere a acestuia, o serie de datorii acumulate de către Jurnal de Chișinău SRL către Capital Estate SRL în perioada 2012, 2013 și 2014, iar la finalul anului 2016 datoria era de aproape 2,6 milioane de lei. LA fel, este prezentată o copie a notificării de reziliere a contractului, care ar fi fost expediată de către cei de la Skytower pe 18 noiembrie 2016.

Val Butnaru: Dacă am fi fost rău-platnici, nimeni nu ar fi prelungit contractul cu noi

Administrația Jurnal TV nu neagă existența acestor documente, dar susține că toate datoriile au fost stinse până în luna decembrie 2016. Cu toate acestea, conducerea Skytower ar fi refuzat să prelungească contractul și, fără un aviz prealabil, i-a somat să părăsească sediul într-un termen de 35 de zile. Ca rezultat, au fost nevoiți să caute, în regim de urgență, un alt sediu.

Mai mult decât atât, la cererea Skytower a fost inițiat un proces de judecată privind evacuarea silită din sediu, prima ședință este stabilită pentru luna martie.

După finalizarea acțiunii, manifestanții au mers și la sediul Consiliului Coordonator al Audiovizualului, unde au cerut demisia membrilor săi.