Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Un lider de partid ameninţă…

Un lider de partid ameninţă că va transforma Ambasada SUA într-un club karaoke

Acum câteva zile, în cadrul unui interviu realizat de realitatea.md, Renato Usatîi liderul unei formaţiuni politice care aşteaptă reînregistrarea la Ministerul Justiţiei, a declarat că „dacă Ambasada SUA în R. Moldova va mai încerca să facă aceeaşi chestie pe care a făcut-o în Belarus, iar acum şi în Ucraina, eu am spus foarte clar: „Ia zakroiu Americanscoie posolistvo i sdelaiu iz nego karaoke”.

El a mai afirmat că „nimeni nu va avea posibilitate ca Renat Usatîi să fie şantajat, că eu nu sunt Voronin, Filat sau Plahotniuc, sau acelaşi Ianukovici, să mă cheme ambasadorul SUA şi să-mi spună: „Dle Usatîi, dacă o să vorbiţi prea mult la televiziune sau o să vă permiteţi aşa tip de discuţii despre implicarea noastră în politica internă din R. Moldova, o să vă blocăm conturile de peste hotare sau din zonele off-shor…”

La solicitarea ZdG să califice această ameninţare, Ambasada SUA în R. Moldova a declarat că nu o va comenta. Amintim că, anterior, în cadrul diverselor ieşiri, Usatîi a făcut ameninţări la adresa unor politici, jurnalişti sau instituţii media. El a declarat, în repetate rânduri, că „îl voi pune la dubă pe Filat”.

Anatol Durbală, co-moderatorul emisiunii „Ora de Ras”, a fost telefonat în timpul nopții de către Renato Usatîi, care l-ar fi înjurat și l-ar fi amenințat, declarându-se nemulțumit de felul în care a fost prezentat în cadrul unei emisiuni pusă pe post la 20 aprilie, curent.

Cu alt prilej, Renato Usatîi a declarat în limba rusă că va face din ziarul Timpul „garadskaia golubeatnea” şi din Ziarul de Gardă „restaurant la placinte”, înjurând, totodată: „nişte porci sunteţi, români!”

Până în prezent, nicio instituţie abilitată cu investigarea ameninţărilor de acest fel nu şi-a prezentat poziţia pe marginea acestor ameninţări.