Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Un bărbat din capitală, şantajat…

Un bărbat din capitală, şantajat de ex-angajatul său

La Inspectoratul Național de Investigații a parvenit o informaţie potrivit căreia un bărbat, de 33 de ani, locuitor al capitalei, este şantajat telefonic de o persoană necunoscută. Suspectul ameninţa victima cu distribuirea unor ştiri defăimătoare în legătură cu activitatea întreprinderii pe care o conduce, extorcând 20 000 de lei.

Audiat de poliţie, victima a povestit că la 6 noiembrie curent, a oferit 2 000 de lei suspectului. Ulterior, aceeaşi persoană, prin ameninţări, continuă să extorcheze în continuare și cere transmiterea, în cel mult o săptămînă, a restului sumei de 18 000 de lei.
Cercetările ofițerilor Direcției combaterea crimei organizate au stabilit că apelurile telefonice parveneau de la o persoană pe nume Denis, care avea drept complice un vecin.

După un şir de acţiuni de investigaţie, poliţiştii în comun cu angajații Procuraturii Generale au identificat şi reţinut suspecții. Aceștia s-au dovedit a fi doi chişinăuieni, de 32 și respectiv 33 de ani, unul dintre ei fiind ex-angajat al victimei.

Bărbații au fost surprinși de forţele de ordine în momentul în care, prin intermediul complicelui primea o altă tranșă din banii estorcaţi – 2 000 de lei. În urma perchezițiilor efectuate în locuințele suspecților, poliţiștii au depistat o parte din suma de bani transmisă sub controlul ofițerilor, telefoanele mobile de pe care a fost ameninţată victima, precum şi alte obiecte importante la cercetarea cauzei penale.

În prezent, bănuiții se află în arestul poliției pentru 30 de zile și sunt cercetați penal în baza art. 189 al. 3 Cod Penal al RM „Şantaj”. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 30 000 la 40 000 de lei.