Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   TVR şi-a deschis o filială…

TVR şi-a deschis o filială în R. Moldova

Televiziunea Română are o filială în R. Moldova, care va desfăşura activităţi de radio şi televiziune, emisie, producere şi difuzare a programelor, publicitate şi producţie de filme cinematografice şi video.

pangrati_91833400Guvernul României a adoptat, în şedinţa de miercuri, 29 octombrie a.c., actul normativ prin care TVR poate produce emisiuni şi în străinătate, după ce Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat, în 27 octombrie, hotărârea de înfiinţare a Filialei TVR.

Activitatea filialei se va derula în mod independent, statutul său fiind de persoană juridică de drept privat, cu scop lucrativ şi cu patrimoniu distinct.

Funcţia de administrator al Filialei TVR va fi îndeplinită de Liviu Fetter, conform Hotărârii CA nr.102/2014. Liviu Fetter are o bogată activitate managerială, el conducând, de-a lungul timpului, mai multe departamente şi servicii tehnice din cadrul TVR.

Televiziunea Română a reluat transmisia în R. Moldova, la 1 decembrie 2013. TVR a lansat grila pentru Republica Moldova, după rezolvarea, pe cale amiabilă, a problemelor de natură juridică dintre cele două părţi, prin semnarea, la 12 septembrie 2013, a Acordului de soluţionare amiabilă a Cererii nr. 36398/08, depusă de TVR împotriva Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, la 1 august 2008.