Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Turism cu escrocherie la Chişinău

Turism cu escrocherie la Chişinău

Ofiţerii Direcţiei Investigare a Fraudelor, din cadrul Departamentului Poliţie al MAI au descoperit nereguli în activitatea unei companii, care prestează servicii de turism în străinătate. În urma acţiunilor comune ale ofiţerilor din cadrul Direcţiei Investigare a Fraudelor a MAI, Secţiei Urmărire Penală a Comisariatului General de Poliţie şi Procuraturii Chişinău, a fost demascată o schemă de escrocherie, practicată de către angajaţii firmei Parmato Grup SRL.

În timpul verificărilor efectuate pe 16 iunie, s-a constatat că majoritatea acestora sunt cetăţeni ai Ucrainei, instruiţi în racolarea clienţilor, de la care percepeau, prin înşelăciune, sume cuprinse între 400 şi 15.000 de euro. În schimbul acestor bani, victimelor li se promitea odihnă în ţări cu bogate tradiţii turistice. Anchetatorii au stabilit că escrocii activau, în special, în centre comerciale, având misiunea să identifice şi să atragă la aşa-zise traininguri potenţiale victime.

Persoanelor care s-au lăsat ademenite, ulterior, le erau prezentate imagini foto şi video cu locaţiile de odihnă promovate, după care se încheiau pseudo contracte, în numele companiei Parmato LLP, cu sediul în Marea Britanie, fiind încasate sume impunătoare de bani. S-a constatat că Parmato LLP nu cunoaşte despre existenţa acestor contracte, inclusiv despre activitatea SRL Parmato Grup în R. Moldova.

În baza materialelor acumulate a fost pornită o cauză penală, conform prevederilor art. 190, al. 2, Cod penal – „Escrocheria”, în cadrul căreia au fost audiaţi, în calitate de bănuit 15 persoane, angajaţi ai SRL Parmato Grup, atât cetăţeni ai Ucrainei, cât şi ai R. Moldova. Totodată, acestea au interdicţia de a părăsi localitatea, pe perioada derulării anchetei.

Poliţia face un apel către cetăţenii care au avut de pătimit în urma acţiunilor companiei Parmato Grup şi a angajaţilor acesteia, să ia legătura cu ofiţerii DIF, la numerele de telefon 022 254844, 069 296 663 şi 068 858 621.

Citiţi mai multe detalii AICI: AFACEREA PARMATO: Ţeapa moldovenilor care visează la vacanţe de lux