Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ziarul de Gardă, nominalizat la…

Ziarul de Gardă, nominalizat la Premiul naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică 2016

Ziarul de Gardă  a fost nominalizat, alături de alte 9 instituții media din țară, la Premiul Naţional de Etică şi Deontologie Profesională Jurnalistică 2016.  Premiul este acordat în baza unei monitorizări pe parcursul anului la capitolul respectarea prevederilor deontologice și în rezultatul validării de către Consiliul de Presă a punctajului obținut de instituţiile mass-media în concursul online, pe  www.mediaforum.md

În concurs, pe lângă Ziarul de Gardă, participă: portalul Agora.md, portalul Anticorupție.md, ziarul Cuvântul din Rezina, agenţia de presă IPN, portalul Newsmaker.md, ziarul Observatorul de Nord din Soroca, postul Radio Chişinău și portalul de investigaţii Rise.md.

Instituțiile mass-media au fost propuse de consumatori de media sau de un grup de experţi constituit în acest scop de Consiliul de Presă.

În perioada 20 iulie – 15 noiembrie 2016, instituțiile mass-media candidate vor fi monitorizate de către public, iar vizitatorii paginii www.mediaforum.md au  posibilitatea să acorde puncte candidaților. De pe un singur cont în rețelele de socializare, se vor putea acorda cel mult 10 puncte pe săptămână pentru cel mult 4 instituții mass-media candidate, după algoritmul 4 – 3 – 2 – 1.

Rezultatele votului public au titlu de recomandare, sunt luate în considerație, însă nu sunt obligatorii pentru membrii Consiliului de Presă care vor lua decizia finală privind acordarea sau neacordarea Premiului.

Premiul a fost instituit de Consiliul de Presă din Republica Moldova în anul 2015.