Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Votul de ieri a fost…

„Votul de ieri a fost un vot al frustrării față de guvernare. A fost un vot pentru o iluzie…”

„Votul de ieri a venit de la un electorat care de ani de zile nu s-a făcut auzit. Este specificul sistemului electoral din Marea Britanie. Avem un guvern votat de 24% din electorat. La referendum a fost simplu, și pe cât de simplu pe atât de dramatic. A fost un vot al generației care încă mai savurează supraviețuirea războiului, a fost un vot al frustrării față de guvernare. A fost un vot pentru o iluzie…”, ne spune Tamara Șchiopu, o basarabeancă stabilită de mulți ani în Marea Britanie.

Amin­tim că, în cadrul refe­ren­du­mu­lui de ieri, bri­ta­ni­cii au votat pen­tru ieşi­rea din Uniu­nea Euro­peană, rela­tează Reu­ters. Con­form rezul­ta­te­lor defi­ni­tive, 51,9% din­tre ale­gă­tori au votat în favoa­rea Brexit-ului.

În același timp, menționăm că zeci de mii de bri­ta­nici cer orga­ni­za­rea celui de-al doi­lea refe­ren­dum pe tema apar­te­nenţei ţării lor la UE, după ce 51,9 la sută din­tre cetă­ţe­nii aces­tui stat au votat pen­tru ieşi­rea Marii Bri­ta­nii din Blo­cul comu­ni­tar, potri­vit The Inde­pen­dent şi La Capi­tale.