(VIDEO) Protest la Ministerul Mediului: Opriți tăierea masivă a arborilor

Un grup de cetățeni a organizat o acțiune de protest la Ministerul Mediului împotriva defrișărilor masive în orașul Chișinău. Organizatorii au declarat că acțiuni similare vor fi organizate și la Procuratura Generală, Primăria orașului Chișinău, Guvernul & Parlamentul Republicii Moldova.

Sursa Video: www.ZdG.md

Protestul are drept scop atenționarea instituțiilor centrale ale statului și administrației publice locale privind încălcările comise de către primăria or. Chișinău privind spațiile verzi.
”Aceste încălcări sfidează prevederile legislației ecologice, fapt ce contribuie la reducerea drastică a suprafeței spațiilor verzi. Protestul este și un îndemn către populație de a opune rezistență pașnică oricăror tentative de defrișare a arborilor în zonele vitale ale capitalei”, a declarat Dumitru Arion, unul dintre organizatori.

Anterior, la data de 27 ianuarie 2017, Mișcarea Ecologistă Urbană a organizat o conferință de presă cu aceeași tematică și au semnat o declarație publică, în care autorităţile municipale sunt acuzate de distrugerea intenționată a plantațiilor verzi ale capitalei.

Primăria, la rândul ei, a respins acuzațiile și susține că lucrările se fac conform planului, cu autorizarea instituțiilor de mediu şi că defrișărilor sunt supuși doar arborii uscați.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *