[VIDEO] Locul I a fost ocupat de elevii moldoveni, la o competiție internațională

Ele­vii mol­do­ve­ni au deve­nit marii câști­gă­to­ri ai com­pe­ti­ți­ei DECA Idea Cha­l­len­ge Glo­bal, la sec­țiu­nea Gim­na­ziu.

Echi­pa Eco Blin­ds, de la lice­ul Teo­re­ric „Ion Cre­an­gă”, din Chi­și­nău a fost prin­tre cei cin­ci fina­liș­ti, ală­tu­ri de echi­pe­le din Can­a­da, Elve­ția, Sta­te­le Uni­te ale Ame­ri­cii și Marea Bri­ta­nie.

Pro­vo­ca­rea a fost de a da o via­ță nouă unei cutii de car­ton. Pes­te 8.400 de ele­vi au for­mat 2.230 de echi­pe, care au gân­dit, fil­mat, pla­sat pe You­tu­be și tri­mis ide­i­le orga­ni­za­to­ri­lor.

După o com­pe­ti­ție strân­să, juri­ul a anu­nu­țat luni, 26 ianu­a­rie, că echi­pa din R. Mol­do­va a ocu­pat pri­mul loc, la sec­țiu­nea Gim­na­ziu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul sa nu publicam sau sa ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ura de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Anatolie Mereuta

    Copi­ii nos­tri sunt inte­li­gen­ti si creativi,dar vor rama­ne ei in tara cand vor cres­te mari,sau vor ple­ca cum fac tine­rii acum,iar noi rama­nem cu batra­nii si cu bol­na­vii care cer pen­sii mai mari si asis­ten­ta medicala,dar nea­vand tine­ri pro­duc­ti­vi nu avem de unde stran­ge aces­ti bani pt,societate,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *