[VIDEO] Locul I a fost ocupat de elevii moldoveni, la o competiție internațională

Elevii moldoveni au devenit marii câștigători ai competiției DECA Idea Challenge Global, la secțiunea Gimnaziu.

Echipa Eco Blinds, de la liceul Teoreric „Ion Creangă”, din Chișinău a fost printre cei cinci finaliști, alături de echipele din Canada, Elveția, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie.

Provocarea a fost de a da o viață nouă unei cutii de carton. Peste 8.400 de elevi au format 2.230 de echipe, care au gândit, filmat, plasat pe Youtube și trimis ideile organizatorilor.

După o competiție strânsă, juriul a anunuțat luni, 26 ianuarie, că echipa din R. Moldova a ocupat primul loc, la secțiunea Gimnaziu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Anatolie Mereuta

    Copiii nostri sunt inteligenti si creativi,dar vor ramane ei in tara cand vor creste mari,sau vor pleca cum fac tinerii acum,iar noi ramanem cu batranii si cu bolnavii care cer pensii mai mari si asistenta medicala,dar neavand tineri productivi nu avem de unde strange acesti bani pt,societate,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *