Echipa-Moldavă-Eco-Blinds1

[VIDEO] Locul I a fost ocupat de elevii moldoveni, la o competiție internațională

Ele­vii mol­do­veni au deve­nit marii câști­gă­tori ai com­pe­ti­ției DECA Idea Cha­l­lenge Glo­bal, la sec­țiu­nea Gim­na­ziu.

Echipa Eco Blinds, de la liceul Teo­re­ric „Ion Cre­angă”, din Chi­și­nău a fost prin­tre cei cinci fina­liști, ală­turi de echi­pele din Can­ada, Elve­ția, Sta­tele Unite ale Ame­ri­cii și Marea Bri­ta­nie.

Pro­vo­ca­rea a fost de a da o viață nouă unei cutii de car­ton. Peste 8.400 de elevi au for­mat 2.230 de echipe, care au gân­dit, fil­mat, pla­sat pe You­tube și tri­mis ide­ile orga­ni­za­to­ri­lor.

După o com­pe­ti­ție strânsă, juriul a anu­nu­țat luni, 26 ianu­a­rie, că echipa din R. Mol­dova a ocu­pat pri­mul loc, la sec­țiu­nea Gim­na­ziu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

  • Ana­to­lie Mere­uta

    Copiii nos­tri sunt inte­li­genti si creativi,dar vor ramane ei in tara cand vor creste mari,sau vor pleca cum fac tine­rii acum,iar noi rama­nem cu batra­nii si cu bol­na­vii care cer pen­sii mai mari si asis­tenta medicala,dar nea­vand tineri pro­duc­tivi nu avem de unde strange acesti bani pt,societate,,,