Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Declarațiile președintei Sandu după…

VIDEO Declarațiile președintei Sandu după ce a primit doza booster de vaccin împotriva COVID-19

Captură video privesc.eu

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a primit luni, 3 ianuarie, doza booster de vaccin împotriva COVID-19. Șefa statului s-a vaccinat cu doza booster de vaccin Pfizer la Policlinica de Stat.

După ce și-a administrat cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 președinta Sandu a declarat că tulpina Omicron, care se răspândește foarte rapid, va ajunge în curând în R. Moldova și îndemnat cetățenii să se vaccineze.

„Mi-am făcut a treia doză pentru că sunt îngrijorată de evoluția pandemică la nivel de glob. Am văzut cu toții tulpina Omicron care se răspândește foarte repede. (…) Valul următor foarte curând v aajunge și în R. Moldova, din păcate, pentru că se răspândește atât de repede și pentru că nu este posibil să ne protejăm – este tare important să ne protejăm să nu ajungă Omicron în R. Moldova, este important să ne vaccinăm. În primul rând îndemn pe cei care nu s-au vaccinat să o facă. Cei care și-au făcut deja două doze și le permite perioada vă îndemn să vă vaccinați. (…) M-am vaccinat cu Pfizer pentru că avem cele mai multe doze de Pfizer astăzi în R. Moldova. (…) Cu cât rata de vaccinare va fi mai mare cu atât mai repede vom ieși din criza sanitară”, a declarat președinta Sandu.

În luna mai 2021, președinta Maia Sandu s-a imunizat împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca la Policlinica de Stat. Atunci, Sandu a menționat că a decis să se vaccineze, după ce a fost anunțată că România va oferi țării noastre alte câteva sute de mii de doze de vaccin. Detalii aici.

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), doza booster de vaccin împotriva COVID-19 reprezintă doza administrată persoanelor care au finalizat schema primară de vaccinare.

Autoritățile din sănătate precizează că, după o anumită perioadă, imunitatea obținută de la dozele inițiale de vaccin începe să scadă în mod natural. Astfel, pentru persoanele care prezintă un risc sporit de a dezvolta forme grave de boală și deces se recomandă administrarea dozei booster la un interval de șase luni pentru vaccinurile cu schema primară de două doze și de cel puțin două luni (56 de zile) pentru vaccinul Janssen/Johnson&Johnson. Testarea nivelului de anticorpi înainte de administrarea dozei booster nu este recomandată.