Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Video) 18 intervenții SMURD în…

(Video) 18 intervenții SMURD în ultimele 24 de ore

Echipajele Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare (SMURD) din țară au fost antrenate pe parcursul ultimelor 24 de ore în acordarea ajutorului calificat în mai multe situații de risc.

Un copil de doar trei zile a fost transportat de urgență din Centru Perinatologic Bălți la Institutul Mamei și Copilului din mun. Chișinău. Din primele informații, pacientul a suportat complicații după ce s-a născut, iar medicii au luat decizia să-l transporte de urgență în capitală. Pe parcursul drumului micuțul a fost asistat de un echipaj SMURD și un neonatolog. Conform informațiilor operative, copilul nu a suportat complicații.

Un alt caz în care a fost necesară asistența calificată a Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare a avut loc pe o stradă din municipiul Bălți. O femeie în vîrstă de 73 de ani a solicitat echipajele calificate după ce s-a fracturat piciorul coborând din transport. Paramedicii și medicii au reușit în scurt timp să ajungă la stația de autobuze de unde a fost primit apelul, acordându-i primul ajutor calificat.

Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale pe parcursul ultimelor 24 de ore, echipajele Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare au intervenit în 18 situații de risc.