Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Veteranii participanți la acțiunile de…

Veteranii participanți la acțiunile de luptă din Afganistan vor beneficia de suport și asistență privind angajarea în câmpul muncii

 Veteranii participanți la acțiunile de luptă din Afganistan pentru apărarea integrității teritoriale și independenței R. Moldova vor beneficia de suport și asistență privind angajarea în câmpul muncii și servicii de formare profesională. Totodată, veteranilor  cu statut de șomer li se va acorda ajutor de șomaj sau alocație pentru integrare sau reintegrare profesională.

 În acest sens, astăzi, 7 septembrie curent, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF), Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și organizațiile veteranilor au semnat un acord de colaborare în cadrul unei conferințe de presă.

Conform Acordului, MMPSF va susține participarea reprezentanților organizațiilor de veterani în procesul de elaborare și promovare a politicilor în domeniul protecției sociale a veteranilor și va oferi informații despre prevederile proiectelor de legi, hotărâri, regulamente și programe în acest sens.

„Îmi exprim convingerea că semnarea  Acordului de colaborare între Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și organizațiile veteranilor  va contribui la implementarea cu succes a  misiunii ministerului de a asigura o protecție socială corespunzătoare necesităților veteranilor”, a declarat ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș.

 Documentul prevede accesul veteranilor la informații privind locurile de muncă vacante și condițiile de ocupare ale acestora, participarea la seminare informative și informarea lor despre organizarea târgurilor locurilor de muncă și servicii de formare profesională (cursuri de calificare, recalificare și perfecționare).

 Acordul de colaborare este o acțiune importantă în contextul implementării planului „Memorie. Onoare. Respect” care are drept obiective restabilirea politicilor în domeniul asistenței sociale și de drept a veteranilor și stabilirea unui parteneriat durabil cu autoritățile publice centrale și locale pentru asigurarea protecției sociale a veteranilor.