Principală  —  IMPORTANTE   —   UPDATE/ Minora de 13 ani…

UPDATE Minora de 13 ani a fost găsită vie și nevătămată, după ce și-a contactat disperată mama, spunând că este sechestrată și abuzată

Minora de 13 ani, din satul Roșcani, Anenii Noi, care a dispărut sâmbătă seara, a fost găsită vie și nevătămată în municipiul Chișinău. Potrivit poliției, tânăra și-a contactat disperată mama, căreia i-a comunicat că a fost sechestrată și este supusă agresiunilor cu caracter sexual. Ulterior, au parvenit informații în adresa Poliției că minora s-a deplasat în municipiul Chișinău, împreună cu persoane de aceeași vârstă. Deși a fost pornită o cauză penală, autoritățile precizează că „au apărut unele presupuneri că minora înscenează situația de răpire și că a abandonat benevol domiciliul”.

Ca urmare a acțiunilor serviciilor teritoriale și specializate ale Poliției, Procuraturii Anenii Noi, minora a fost găsită în mai puțin de 24 de ore. Autoritățile anunță că tânăra a fost însoțită de angajații poliției pentru a i se acorda asistența necesară, urmând a fi audiată pentru a stabili dacă a fost sau nu abuzată, și motivul abandonării domiciliului.

Totodată, înainte de a fi găsită, minora și-a contactat mama, căreia i-a comunicat că a fost sechestrată și este supusă agresiunilor cu caracter sexual. Astfel, au fost dispuse un șir de acțiuni de urmărire penală și de investigații speciale, în rezultatul cărora minora a fost localizată într-o localitate din raionul Ialoveni. Ulterior, în timpul deplasării forțelor de ordine spre locația stabilită, au parvenit noi informații operative, precum că minora s-a deplasat în municipiul Chișinău, fiind însoțită de persoane de aceeași vârstă, astfel, potrivit Poliției, „deja apăruse unele presupuneri că minora înscenează situația de răpire și că a abandonat benevol domiciliul”.

„Precizăm că în adresa mamei minorei a parvenit un apel de la fiica ei, care, disperată a comunicat că a fost sechestrată și este supusă agresiunilor cu caracter sexual, iar în convorbire cu o persoană cunoscută a relatat că este sechestrată și ținută într-o încăpere auxiliară, fapt pentru care a fost pornită o cauză penală.Reieșind din situația de risc sporit constatată, au fost dispuse un șir de acțiuni de urmărire penală și de investigații speciale, în rezultatul cărora minora a fost localizată într-o localitate din raionul Ialoveni.În timpul deplasării forțelor de ordine spre locația stabilită, au parvenit noi informații operative, precum că minora s-a deplasat în municipiul Chișinău, fiind însoțită de persoane de aceeași vârstă, astfel, deja apăruse unele presupuneri că minora înscenează situația de răpire și că a abandonat benevol domiciliul. În urma acțiunilor întreprinse de polițiști, minora a fost găsită în mun. Chișinău, ulterior a fost însoțită pentru a i se acorda asistența necesară. Minora urmează a fi audiată de polițiști pentru a stabili dacă nu a fost abuzată și motivul abandonării domiciliului”, se arată în comunicatul Poliției.