Principală  —  IMPORTANTE   —   Un sector de poliție din…

Un sector de poliție din raionul Cahul, renovat cu sprijinul SUA și PNUD

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne

Sectorul de poliție nr. 1 din raionul Cahul a fost dat în exploatare vineri, 22 august, după ce a fost renovat conform celor mai bune practici ale poliției comunitare cu sprijinul Guvernului Statelor Unite ale Americii (SUA) și al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Sediul sectorului, cu o suprafață de 200 de metri pătrați, deservește circa 30 de mii de persoane.

După renovare, edificiul a fost dotat cu mobilier și echipament performant.

„De asemenea, angajații au fost instruiți în baza unui program de implementare a conceptului poliției comunitare, care include: criminologia și prevenirea infracționalității, instrumente și metode utilizate în activitatea polițienească comunitară, metode de identificare și de soluționare a problemelor de siguranță comunitară etc. Fiecare din cei 20 de polițiști (16 bărbați și 4 femei) care activează în cadrul sectorului de poliție are spațiu individual de lucru și acces la bucătăria amenajată. Sediul deține cazangerie modernă și grupuri sanitare”, se arată în nota informativă a ministerului.

Potrivit MAI, Poliția Națională are o colaborare îndelungată cu Guvernul SUA și PNUD, timp în care au fost realizate mai multe activități menite să consolideze capacitățile instituționale și profesionale ale angajaților poliției.