Principală  —  IMPORTANTE   —   Un cetățean al R. Moldova,…

Un cetățean al R. Moldova, oprit la vama Leușeni, după ce a încercat să aducă în țară șase viori: la frontieră a declarat doar două

Reprezentanții Serviciului Vamal (SV) anunță că un cetățean al R. Moldova, pasager într-un autocar de pe cursa Marea Britanie – R. Moldova, va fi cercetat de oamenii legii, după ce a încercat să aducă în țară șase viori, dintre care doar două au fost declarate.

Potrivit SV, trei viori erau transportate în huse pe care pot fi citite inscripțiile „Antonius Stradivarius Fecit Anno 1705”, „The Maidstone”, „Meisten-geige geb. 1824”.

Potrivit Serviciului Vamal, cazul a fost înregistrat joi, 13 ianuarie, la intrare în țară prin postul vamal Leușeni, unde s-a prezentat pentru controlul de specialitate un microbuz ce efectua cursa ocazională Marea Britanie – Republica Moldova.

În cadrul verificărilor, unul dintre pasagerii microbuzului a declarat verbal că transportă două viori, ce nu erau marcate prin inscripții distinctive. Totuși în cadrul unui control fizic amănunțit, vameșii au depistat alte patru instrumente muzicale, pe care bărbatul intenționa să le introducă în țară prin eschivarea de la controlul vamal.

La solicitarea angajaților Serviciului Vamal, conaționalul nu a putut prezenta acte care să dovedească proveniența sau valoarea instrumentelor. În rezultat, cele patru viori au fost ridicate, iar cazul este cercetat sub toate aspectele legale pentru stabilirea autenticității obiectelor și elucidării tuturor circumstanțelor.

Anterior, Violonista Alexandr Conunova a fost oprită la aeroport cu două luni în urmă, iar vioara i-a fost reținută de procurori pe motiv că violonista nu deținea acte pentru instrumentul muzical. Detalii aici