Principală  —  IMPORTANTE   —   Un bărbat a fost internat…

Un bărbat a fost internat de urgență la spital, cu arsuri de gradul unu și doi pe mâini și față, după ce a încercat să aprindă focul în sobă utilizând motorină

Sursa foto: IGSU

Un bărbat a fost internat de urgență la spital, cu arsuri de gradul unu și doi pe mâini și față, după ce a încercat să aprindă focul în sobă utilizând motorină.

„În seara zilei de 31 decembrie, la ora 23:50, un bărbat a încercat să aprindă focul în sobă utilizând motorină. După ce acesta a stropit lemnele din sobă cu lichidul ușor inflamabil și a aprins un chibrit a avut loc o deflagrație, iar în consecință, proprietarul a primit arsuri de gradul I și II pe mâini și față. În urma exploziei, bunurile materiale din încăpere nu au fost afectate, însă proprietarul a fost internat de urgență la spital în stare medie satisfăcătoare pentru îngrijiri medicale”, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Cazul este cercetat de organele de resort.

În context, responsabilii din cadrul IGSU atenționează oamenii să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor, în special, la exploatarea sobelor și instalațiilor de încălzit. Specialiștii avertizează că utilizarea lichidelor ușor inflamabile în aprindere focului în sobă este periculoasă. Totodată, în vederea evitării situațiilor de risc, oamenii sunt îndemnați să verifice sursele de încălzire înaintea exploatării.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, salvatorii au întreprins peste 30 de misiuni în prevenirea și lichidarea situațiilor de risc.