Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un abonament pentru mama

Un abonament pentru mama

Acum câteva zile, a trecut pe la redacție Tamara Șchiopu. Ea a prelungit abonamentul pentru mama sa, Maria Croitoru, din satul Căpriana. Tamara spune că vine rar pe la Chișinău (ea locuiește în Marea Britanie) și datorită faptului că a venit cu mai multe activități Etno-Gastronomica, a zis să nu scape momentul și să perfecteze un abonament pentru mama pe întreg anul 2017.
Doamna Maria Croitoru este o octogenară intelectuală. Fostă învățătoare de matematică, urmărește zi de zi ecuațiile nerezolvate ale actualei guvernări și alege soluții simple pentru viața de zi cu zi: comunică cu cei dragi, îngrijește bijuteria sa de gospodărie de la Căpriana, face bine, gândește bine și citește, inclusiv Ziarul de Gardă.
Este o onoare pentru ZdG să aibă acești cititori, intelectuali, cu mare experiență de viață și cu valori umane speciale. Este o onoare pentru redacția noastră să vedem copiii acestor intelectuali, care vin și ne spun simplu, dar sublim: „Bună ziua, am venit să o abonez pe mama la ZdG”.
Acest abonament înseamnă foarte mult pentru orice mamă din orice sat din Moldova: în fiecare săptămână ei citesc pe hârtie ceea ce citesc copiii și nepoții lor pe Internet, aceleași articole, aceleași editoriale, își formează acelaș spectru de teme pentru discuții. În fiecare joi, când vine poștașul să le aducă ziarul, aceste mame știu că e ziarul oferit de copiii lor, e grija copiilor lor, e amintirea copiilor lor. În fiecare joi, o mamă abonată la ZdG are un aliat împotriva singurătății.
Vine iarna. Un ziar care ajunge în casa unei mame va ține și de cald și de de urât. Abonați-vă mamele la ZdG, costă un euro pe lună. Iar dacă cunoașteți mame care ar vrea să citească dar nu există o persoană care i-ar abona, trimiteți-ne nouă numele și adresele acestor persoane, și vom găsi neapărat o posibilitate să oferim un abonament și o bucurie pentru fiecare zi de joi.