Principală  —  IMPORTANTE   —   Turul 2 pentru Primăria Bălți.…

Turul 2 pentru Primăria Bălți. CEC: Până la ora 9:00, au votat 0,66% din numărul celor incluși în listele electorale

Duminică, 19 decembrie 2021, are loc al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar mun. Bălți. Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), toate secțiile de votare deschise funcționează în regim normal.

Până la ora 09:00, în total, s-au prezentat la urne circa 676 de persoane, ceea ce constituie 0,66% din numărul total al alegătorilor incluși în listele electorale.

Bălțenii au de ales între Nicolai Grigorișin, candidat independent și Nicolae Chirilciuc, candidat desemnat de Partidul „Patrioții Moldovei”.

Cel de-al doilea tur al alegerilor pentru Primăria Bălți se desfășoară la 19 decembrie, după cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți care urma să aibă loc duminică, 5 decembrie la Bălți, a fost suspendat odată cu excluderea candidatei Șor Marina Tauber.

Buletinele de vot vor conține numele a doi concurenți electorali:

Nicolai Grigorișin, candidat independent
Nicolae Chirilciuc, candidat desemnat de Partidul „Patrioții Moldovei”.

Potrivit CEC, pentru acest scrutin, au fost tipărite 102 105 buletine de vot, dintre care 51 988 în limba română și 50 117 în limba rusă. Buletinele, imprimate pe hârtie opacă (mată), sunt de culoare violet și au avea lungimea de 128 mm, iar lățimea de 140 mm.