Principală  —  IMPORTANTE   —   Situația epidemiologică în Capitală: „Au…

Situația epidemiologică în Capitală: „Au fost închise gradual mai multe secții COVID din cadrul spitalelor municipale”

Primăria municipiului Chișinău informează că în capitală se atestă o descreștere a numărului de infectări cu COVID-19, respectiv o descreștere a valului Omicron. În consecință, scade și presiunea pe instituțiile medicale municipale. Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, de către primarul Capitalei Ion Ceban.

Pe parcursul săptămânii trecute au fost închise gradual mai multe secții COVID din cadrul spitalelor municipale din oraș. La SCM de copii „V. Ignatenco” au fost sistate 4 din cele 5 secții COVID, activate anterior, la SCM „Sfânta Treime” au fost sistate 4 secții COVID pentru adulți, iar la SCM de Ftiziopneumologie este sistată o secție cu profil COVID.

Totodată, Ceban a ținut să remarce că în pofida descreșterii numărului de internări a pacienților cu coronavirus, secțiile de ATI rămân în continuare aglomerate, din cauza numărului sporit de cazuri grave și critice, care necesită tratament intensiv la reanimare.

Conform informațiilor, la 12 februarie, în municipiul Chișinău, bilanțul cazurilor confirmate COVID a ajuns 181 012, dintre care recuperați – 161 852 pacienți, decese – 2843.

De asemenea, rămâne necesară respectarea măsurilor de combatere și răspândire a infecției COVID-19 – purtarea obligatorie a măștii, respectarea distanței fizice și dezinfectarea mâinilor.