Principală  —  IMPORTANTE   —   „Scurt circuit în rețeaua electrică”.…

„Scurt circuit în rețeaua electrică”. IGSU anunță trei versiuni de izbucnire a incendiului din sectorul Buiucani al capitalei

Foto: Primăria municipiului Chișinău

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță trei versiuni de izbucnire a incendiului de pe strada Pelivan din sectorul Buiucani al capitalei. Astfel, prima ipoteză înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică. O altă versiune a specialiștilor este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului electric, iar a treia ipoteză investigată este imprudența în timpul fumatului.

„Laboratorul experimental antiincendiar din cadrul IGSU investighează circumstanțele și cea mai probabilă cauză de producere a incendiului. Cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului se va regăsi în încheierea întocmită de specialiști, după finalizarea cercetării”, anunță Inspectoratul.

Incendiul din blocul de locuit de pe strada Pelivan 17/3 a fost lichidat cu participarea a peste 70 de salvatori și pompieri și 11 unități tehnice.

În urma intervenției, un pompier din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri sectorul Ciocana s-a ales cu traumatisme la picioare. Acesta a fost investigat în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, iar la moment se află la domiciliu în stare satisfăcătoare și urmează să primească tratament.

Un incendiu a izbucnit în după amiaza zilei de sâmbătă, 23 octombrie, pe strada Pelivan nr. 17/3 din sectorul Buiucani al capitalei. Potrivit IGSU, focul a izbucnit în interiorul unui apartament de la etajul 6 cu răspândire spre mansarda blocului de locuit.