Principală  —  IMPORTANTE   —   S.A. „FEE-Nord” are un nou…

S.A. „FEE-Nord” are un nou director general interimar

Oleg Petelca este nou director general interimar al S.A. ,,FEE-Nord”. Un anunț în acest sens a fost făcut luni, 13 decembrie, de către Agenția Proprietăți Publice (APP).

Potrivit APP, Oleg Petelca a fost numit director general al S.A. „FEE-Nord” și va asigura interimatul funcției până la lansarea unui concurs în acest sens și desemnarea unui câștigător.

Oleg Petelca este cadru didactic la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Anterior a deținut funcția de manager de proiect în cadrul PRO-BUSINESS NORD A.O., a deținut funcția de director adjunct al Centrului de Susținere a Businessului PROBIZNORD S.R.L. Petelca a fost șef de filială a unei bănci comerciale.

Anterior, Petelca a candidat pentru șefia Întreprinderii de Stat „Rețelele Electrice de Distribuție Nord” (RED-Nord), care asigură distribuția a circa 30 la sută din energia electrică utilizată în R. Moldova. Detalii aici

Potrivit noii conduceri, principalul obiectiv pe care și-l propune este digitalizarea serviciilor pentru a evita cheltuieli suplimentare, dar și stabilirea unor reguli noi în domeniul energeticii.

Aflat într-o vizită de lucru în capitala de nord a țării, directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, a asigurat noua administrație de suportul necesar pentru punerea în practică a proiectelor noi, dar și pentru dezvoltarea companiei.

Mă bucur să văd aici profesioniști desăvârșiți care și-au dedicat viața domeniului energetic. Voi, angajații, sunteți acea verigă importantă a lanțului uman al companiei, grație căruia întreprinderile și casele oamenilor – au lumină. Sper că noua conducere să lanseze și să pună în practică elemente noi, favorabile dezvoltării instituției, dar și cu impact pozitiv în creșterea profesională a fiecărui angajat. Vă doresc succes în toate câte intenționați să realizați, iar FEE-Nord să reușească să facă față tuturor provocărilor. Agenția Proprietății Publice va fi alături pentru a susține fiecare pas care va genera prosperitate întreprinderii, consumatorilor și țării”, a punctat Eugeniu Cozonac.

SA „FEE-Nord” a împlinit anul acesta 6 ani de activitate și a fost fondată din contul patrimoniului SA „Rețelele Electrice de Distribuție Nord” și SA „Rețelele Electrice de Distribuție Nord-Vest”. Societatea deține licență pentru furnizarea energiei electrice pe teritoriul municipiului Bălți și alte 15 unități administrativ-teritoriale.

Anterior, ZdG a scris că societatea pe acțiuni ,,FEE-Nord” a înregistrat pe parcursul anului 2020 indicatori economici înalți, astfel depășind situația critică atestată în cadrul întreprinderii în anul 2019.