Principală  —  IMPORTANTE   —   România anunță că va acorda…

România anunță că va acorda asistență Republicii Moldova pentru atragerea de finanțări

sursa: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din România

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene din România, Dan Vîlceanu a discutat joi, 16 decembrie, cu Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din R. Moldova, despre stadiul programelor comune de cooperare teritorială finanțate de Comisia Europeană și despre facilitățile oferite de UE pentru noi proiecte comune care pot fi susținute din fonduri europene.

Oficialii au convenit constituirea unui grup tehnic comun pentru oferirea de expertiză în domeniul accesării diverselor surse de finanțare și pentru susținerea integrării europene a Republicii Moldova prin și împreună cu România.

Ministrul Dan Vîlceanu a prezentat oportunitățile de finanțare oferite din alte surse decât programele comune de cooperare teritorială, cum ar fi programele, mecanismele și inițiativele europene gestionate direct de Comisia Europeană, unde R. Moldova poate fi partener.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din R. Moldova a subliniat domeniile prioritare în care se dorește colaborarea cu România: transport, construcții, dezvoltare regională, energie și eficiență energetică, subliniind importanța proiectelor comune pe partea de infrastructură.

Partea română și-a arătat susținerea pentru organizarea unor întrevederi comune la Bruxelles ale oficialilor români și moldoveni cu reprezentanți ai instituțiilor europene.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu efectuează o vizită de lucru la București, în perioada 16-17 decembrie.