Principală  —  IMPORTANTE   —   Registrul de evidență al operatorilor…

Registrul de evidență al operatorilor de date cu caracter personal va fi lichidat: mai poate fi accesat până la 10 ianuarie

Registrului de evidență al operatorilor de date cu caracter personal (RODCAP) va mai putea fi accesat până la 10 ianuarie curent, iar apoi va fi lichidat. Anunțul a fost făcut de responsabilii din cadrul Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova (CNPDCP) printr-o notă publicată luni, 3 ianuarie curent.

Potrivit comunicatului, Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova (CNPDCP), anunță că în conformitate cu prevederile Legii nr. 175 din 11 noiembrie 2021 pentru modificarea unor acte normative, care va intra în vigoare la data de 10 ianuarie 2022, se exclude obligația operatorilor de date cu caracter personal de a notifica Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP), precum și se abrogă art. 28 al Legii nr. 133 din 08.07.2011 privind protecția datelor cu caracter personal, fapt care determină lichidarea Registrului de evidență al operatorilor de date cu caracter personal (RODCAP), prin nimicirea ireversibilă a documentelor și informațiilor stocate pe suport de hârtie și a celor stocate în format electronic, în condițiile prevăzute de lege.

În context, Registrul va putea fi accesat până la 10 ianuarie 2022, atunci când accesul la RODCAP va fi închis.

„Astfel, în cazul în care aveți nevoie de careva informații/documente ce se conțin în conturile de utilizatori ai RODCAP, posibilitatea de a le accesa va fi disponibilă până la data indicată supra. Pentru oricare informaţie suplimentară, urmează să contactați Direcţia prevenire, supraveghere și evidență a Direcției generale supraveghere și conformitate a CNPDCP, la telefonul de contact nr. 022-811-801/811-802”, se menționează în nota CNPDCP.