Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția Ministerului de Externe după…

Reacția Ministerului de Externe după participarea ambasadorului Federației Ruse în R. Moldova „la așa numita inaugurare a liderului de la Tiraspol”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o reacție în contextul participării ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, la așa numita „inaugurare” a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Nota emisă de MAEIE:

„În contextul participării ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, la așa numita “inaugurare” a liderului de la Tiraspol, reamintim că așa zisele „alegeri prezidențiale” din regiunea transnistreană sunt nelegitime și contrare cadrului constituțional al Republicii Moldova.

În acest sens, participarea șefului misiunii diplomatice a Federației Ruse la astfel de acțiuni este considerată de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene drept o acțiune neprietenoasă. Prezența diplomaților străini în activitățile ce pot fi utilizate în scopuri de propagandă niciodată nu va contribui de o manieră pozitivă nici la reglementarea conflictului transnistrean, nici la dezvoltarea unor relații bilaterale bazate pe respect reciproc. Această poziție va fi comunicată ambasadorului Federației Ruse în timpul apropiat”, se menționează în comunicatul emis de MAEIE.

Actualul șef al regiunii transnistrene a fost ales pentru un al doilea mandat consecutiv ca așa-zis președinte al regiunii transnistrene (PMR). Comisia Electorală Centrală a PMR a anunțat luni, 13 decembrie, rezultatele alegerilor prezidențiale.

Actualul șef al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselsky, a câștigat 79,4% din voturi. Al doilea candidat Serghei Pînzar a câștigat 11,8% din voturi.

Conform legislației electorale a PMR, un candidat înregistrat, care a primit mai mult de jumătate din voturile exprimate, se consideră ales.

Citiți și: Vadim Krasnoselsky a fost ales pentru un al doilea mandat consecutiv ca așa-numit președinte al regiunii transnistrene