Principală  —  Ştiri  —  Social   —   R. Moldova va participa la…

R. Moldova va participa la conferința internațională „She decides”

R. Moldova va participa la conferința internațională „She decides”, care va avea loc la Bruxelles, la 2 martie curent.

Scopul conferinței este de a reitera importanța respectării drepturilor femeii în societate, în special dreptul la sănătatea sexuală și reproductivă, situația socio-economică și dezvoltarea personală a acestora. La conferință, femeile vor depune mărturii cu privire la importanța acestor drepturi privind viața și bunăstarea lor.

Agențiile ONU și organizațiile non-guvernamentale vor explica activitatea lor, ce fac ca drepturile femeilor să devină o realitate pentru milioane de femei și fete din întreaga lume, iar țările participante vor prezenta experiențele lor privind respectarea drepturilor femeilor și accesul la servicii sociale și de sănătate reproductivă în țara lor.

Scăderea ratei fertilității și accesul limitat al femeilor la servicii de sănătate calitative, rata natalității crescute printre adolescenți, lipsa programelor de educație sexuală pentru copii și tineri, emigrarea masivă a părinților, incidența infecțiilor cu transmitere sexuală sunt câteva din problemele majore ale R. Moldova, de aceea, aceasta a fost una din țările selectate de a participa în cadrul acestei conferințe.