Principală  —  IMPORTANTE   —   Primăria Chișinău anunță trei licitații…

Primăria Chișinău anunță trei licitații pentru amplasarea gheretelor: prețul inițial al loturilor scoase la concurs variază de la 241 mii lei până la 350 mii lei

Foto: Chisinau.md

Primăria municipiului Chișinău anunță că pe 22 noiembrie se vor desfășura trei licitații: nr. 7, nr. 8 și nr. 9, pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău.

La primele două concursuri anunțate sunt expuse câte 20 de loturi, privind amplasarea gheretelor pentru comercializarea presei periodice și a florilor, iar la cel de-al treilea – sunt prevăzute 12 loturi pentru chioșcuri de comercializare a presei. 

„Locurile pentru comerț din licitațiile anunțate sunt prevăzute pentru amplasarea gheretelor în sectoarele orașului, preponderent la intersecția străzilor și pe alei, unde va fi comercializată presă periodică și flori sau aranjamente florale”, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Potrivit autorităților municipale, prețul inițial al loturilor scoase la concurs, pentru obținerea dreptului de amplasare a unităților de comerț, variază de la 241 mii lei până la 350 mii lei.

În scopul prevenirii monopolizării comerțului ambulant stradal și organizării unui mediu concurențial sănătos, în cadrul unei licitații unui participant îi pot fi adjudecate până la 3 loturi și câte un lot în fiecare parc, scuar, alee. Taxa de participare la licitație este de 1500 lei. Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

Pe 11 octombrie 2021 s-a desfășura licitația deschisă nr. 6 pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău.

Atunci, la concurs au fost expuse 28 de loturi amplasate în sectoarele orașului, în parcuri, scuaruri și pe alei, inclusiv pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, str. Gh. Asachi, str. V. Pârcălab, str. Albișoara, str. A. Pușkin, bd. Renașterii Naționale, bd. Mircea cel Bătrân, bd. Moscova, str. A. Russo, str. Teilor, str. N. Zelinski, str. Alba Iulia, str. L. Deleanu, str. Nicolae H. Costin.

Anterior, Ziarul de Gradă a scris despre stăpânii gheretelor din parcuri. Patru companii afiliate fratelui fostului primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, au participat concomitent la licitațiile pentru obținerea dreptului de amplasare a gheretelor în parcurile din capitală. Aceste firme au reușit să pună mâna pe o treime dintre locurile cele mai strategice pentru amplasarea gheretelor, urmând să achite pentru asta 15,2 milioane de lei. Totodată, trei dintre aceste companii și-au adjudecat patru loturi în cadrul unei singure licitații deși, potrivit regulamentului, firmele afiliate între ele pot câștiga doar trei locuri în cadrul unei licitații. Detalii aici.