Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta Comisiei Europene susține că…

Președinta Comisiei Europene susține că din partea Rusiei există o „încercare flagrantă de a intimida Guvernul reformist al Republicii Moldova prin presiunea privind livrările de gaz”

sursa: Twitter/ Ursula von der Leyen

„Vedem încercarea flagrantă de a intimida Guvernul reformist al Republicii Moldova prin presiunea privind livrările de gaz într-o perioadă în care prețurile la energie sunt ridicate”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în plenul Parlamentului European, miercuri, 15 decembrie.

Vreau să reafirm angajamentul nostru neclintit față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și dreptul oricărui stat suveran de a-și determina propriul viitor.

Vedem, de asemenea, încercarea flagrantă de a intimida Guvernul reformist al Republicii Moldova prin presiunea privind livrările de gaz într-o perioadă în care prețurile la energie sunt ridicate.

Stimați deputați, trebuie să ne protejăm societățile și democrațiile de acest tip de joc geopolitic cinic. Desigur, vrem relații bune cu Rusia, dar acest lucru depinde în primul rând de comportamentul Rusiei. În acest moment, Rusia alege o poziție agresivă față de vecinii săi. După cum Uniunea Europeană și partenerii săi din G7 au precizat foarte clar, alte acte agresive împotriva Ucrainei vor avea consecințe masive pentru Rusia”, a spus președinta Comisiei Europene.