Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările Ministerului Apărării după ce…

Precizările Ministerului Apărării după ce un un militar moldovean din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii în zona de securitate a fost găsit mort

Ministerul Apărării (MA) informează că militarul a decedat în rezultatul unei împușcături cu arma din dotare și că incidentul s-a petrecut duminică, 6 februarie, în jurul orei 13:40.

„Un soldat prin contract al Armatei Naționale, care executa serviciul în cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, s-a rănit mortal duminică, 6 februarie curent, în rezultatul unei împuşcături cu arma din dotare, în timpul executării serviciului la post. Incidentul a avut loc la 13:40, la postul nr. 11, Gura Bîcului. La fața locului s-a deplasat o echipă de criminaliști ai poliției, care investighează cazul. Militarul prin contract executa serviciul în Forțele Mixte de Menținere a Păcii din anul 2020. Ministerul Apărării regretă profund acest accident tragic şi exprimă condoleanţe familiei îndurerate”, se spune în comunicatul MA.

Incidentul a fost inițial anunțat de poliție, care informa că un militar al forțelor de menținere a păcii în zona de securitate, reprezentant al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, a decedat. Poliția informează că, din informațiile preliminare, ar fi vorba de un caz de suicid și că poliția este la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.