Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Polițiștii de patrulare, instruiți de…

Polițiștii de patrulare, instruiți de colegii din SUA

În perioada 1 – 5 iunie curent, 20 de angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare participă la un curs de instruire în domeniul aplicării tacticilor de intervenții polițienești.

Timp de o săptămână, cinci instructori din cadrul Departamentului de Poliție Wauwatosa, statul Wisconsin, vor demonstra diverse forme și metode tactice de intervenție operativă a forțelor de ordine în timpul diferitor situații de criză.

Cursul are drept scop formarea și dezvoltarea deprinderilor practice în utilizarea formelor, procedeelor și mijloacelor de acțiuni pentru realizarea tuturor tipurilor de intervenții ale poliției.

Astfel, în procesul de instruire, polițiștii de patrulare își vor dezvolta aptitudinile în domeniul:

– acțiunilor tactice în timpul reținerii infractorilor în diverse circumstanțe, inclusiv la desfășurarea operațiunilor speciale demarate de către Poliție;

– tactici de înaintare și pătrundere în încăperi;

– aplicarea metodelor și procedeelor speciale întru asigurarea protecției angajaților Poliției pe parcursul intervențiilor legale;

– tactici de intervenție asupra mijloacelor de transport implicate în săvîrșirea infracțiunilor.

Menționăm, activitatea este organizată de Inspectoratul Național de Patrulare sub egida Secției Justiție penală și Aplicare a Legii a Ambasadei SUA în R. Moldova.