Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția va fi la datorie…

Poliția va fi la datorie în perioada Sărbătorilor de Paște

În perioada sărbătorilor de Paște, în scopul bunei desfăşurări a evenimentelor religioase care vor avea loc pe întreg teritoriul țării, Poliția își va spori măsurile de asigurare a ordinii publice și supraveghere a circulației rutiere. Oamenii legii vor supraveghea în permanență comportamentul cetățenilor în preajma lăcașurilor sfinte, în stradă, pe traseu și în locurile de agrement; în contextul în care, de sărbători, cetățenii au zile libere, iar multe persoane revin acasă de peste hotare.

Astfel, peste 2.800 de poliţişti vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor de Paște pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru prevenirea faptelor antisociale. Activităţile de menținere a ordinii și securității publice vor fi desfăşurate în comun cu instituţiile abilitate în acest domeniu.

De asemenea, echipaje duble de patrulare pedestră și rutieră vor supraveghea și asigura securitatea circulației rutiere pe traseele țării pentru a preveni comiterea accidentelor rutiere și a altor ilegalități.

Totodată, informăm cetățenii, că începând de sâmbătă seara, ora 17.00 și până la încheierea Serviciului Divin, se va interzice parcarea autovehiculelor în adiacentrul Catedralei Nașterea Domnului din Chișinău.

Pentru a evita crearea ambuteiajelor în centrul capitalei, evitați:
– str.A.Pușkin, tronsonul cuprins între bd.Ștefan cel Mare și Sfânt și str.Columna;
– str.Mitropolit Gavriil B.Bodoni, porțiunea de drum cuprinsă între bd.Ștefan cel Mare și Sfânt și str.Columna;
– str.Columna, tronsonul cuprins între străzile G.B.Bodoni și A.Pușkin.

Polițiștii de patrulare îndeamnă șoferii să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, să respecte limita de viteză pe porțiunile de drum pe care se deplasează și să se asigure că și pasagerii lor sunt în siguranță.

Conducătorilor auto care vin de peste hotarele țării li se solicită să respecte Regulamentul Circulației Rutiere al R. Moldova și să se conformeze indicațiilor polițiștilor din trafic.

În cazul în care ați observat o tentativă de încălcare a legii sau sunteți martorul unei contravenții sau infracțiuni, vă rugăm să anunțați imediat cel mai apropiat polițist sau să telefonați la numărul scurt 902.