Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția solicită ajutorul cetățenilor în…

Poliția solicită ajutorul cetățenilor în identificarea persoanelor care au fost violente la protestul din 24 aprilie

Poliția solicită ajutorul cetățenilor pentru identificarea persoanelor care au manifestat violent, în timpul protestelor de duminică, 24 aprilie. „Unii manifestanți violenți au atacat cordonul viu, format din polițiști, agresând oamenii legii. De asemenea, ei au deteriorat echipamentul din dotare al polițiștilor, dar și uniformele acestora. Ca rezultat, protestatarii au cauzat Poliției un prejudiciu material în sumă de aproximativ 8000 de lei”, găsim într-un comunicat de presă transmis de IGP.

Menționăm că Poliția, în colaborare cu Procuratura Generală întreprinde acțiuni de urmărire penală în vederea identificării persoanelor care au încălcat legea și au instigat la acțiuni violente. Astfel, la moment au fost identificate mai multe persoane care au participat activ la acțiunile violente din 24 aprilie, acestea fiind audiate în cadrul cauzei penale inițiate pentru dezordini în masă. Persoanele care se fac vinovate, riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 8 ani.

Potrivit comunicatului, în urma altercațiilor dintre polițiști și protestatari, în total, au avut de suferit 43 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.