Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Percheziții la Moldovagaz și acasă…

Percheziții la Moldovagaz și acasă la președintele companiei

moldovagaz.md

Polițiștii și procurorii au descins în această dimineață la sediile „Moldovagaz” și „Chișinău-gaz”, precum și la domiciliile șefului companiei, Alexandr Gusev, factorilor de decizie, a unui agent economic și a două persoane fizice. Perchezițiile continuă și acum. Informația este confirmată pentru ZdG de  către procurorul Vitalie Busuicoc.

Vitalie Busuioc  anunță că perchezițiile au loc în cadrul a două dosare penale pornite de procuratură.

Amintim că anterior Procuratura Generală a inițiat un dosar penal în urma verificării activității mai multor întreprinderi de stat, care au fost menționate de către fostul premier Vlad Filat, în cadrul ședinței Parlamentului, din 15 octombrie 2015, atunci când a fost reținut.

Procurorii au efectuat percheziții anterior în urma cărora au ridicat acte ce se referă la activitatea economico-financiară a întreprinderilor S.A. „Moldovagaz”, S.A.„Moldtelecom” şi S.A. „Metalferos”.

Moldovagaz este controlată de compania rusească Gazprom, cu o cotă de 51%, iar în acționariat mai figurează Ministerul Economiei, cu o cotă de 49%. Treisprezece procente din acestea îi aparțin societății TiraspolGaz.

Procurorul Vitalie Busuioc a anunțat că la ora 12:00 va ține un briefing de presă la sediul ”Moldovagaz”, în cadrul căruia va oferi mai multe detalii despre caz.

Foto: moldovagaz.md