Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Ora Planetei” - un respiro…

„Ora Planetei” – un respiro pentru Terra

La 19 martie, curent, luminile se vor stinge, timp de o oră, pentru a proteja planeta. Ministerul Mediului, Primăria municipiului Chișinău, Ministerul Apărării, ONG-urile de mediu lansează un apel de alăturare la campania care se va derula în acest an în peste 7.000 de orașe din cel puțin 160 de țări. Scopul apelului este unul de salvare a planetei prin creșterea gradului de conștientizare asupra problemelor generate de schimbările climatice și asupra necesității protejării mediului înconjurător.

Printre manifestările pregătite pentru acest eveniment din seara de 19 martie în intervalul de timp 18.30 – 22.00 în toate localitățile care vor marca momentul, este oprirea iluminatului stradal în locuri reprezentative, inclusiv și în instituții și companii, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către organizația WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.