„Ora Planetei” – un respiro pentru Terra

La 19 martie, curent, luminile se vor stinge, timp de o oră, pentru a proteja planeta. Ministerul Mediului, Primăria municipiului Chișinău, Ministerul Apărării, ONG-urile de mediu lansează un apel de alăturare la campania care se va derula în acest an în peste 7.000 de orașe din cel puțin 160 de țări. Scopul apelului este unul de salvare a planetei prin creșterea gradului de conștientizare asupra problemelor generate de schimbările climatice și asupra necesității protejării mediului înconjurător.

Printre manifestările pregătite pentru acest eveniment din seara de 19 martie în intervalul de timp 18.30 – 22.00 în toate localitățile care vor marca momentul, este oprirea iluminatului stradal în locuri reprezentative, inclusiv și în instituții și companii, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către organizația WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *